Запечені яблука з сиром — це неймовірна смакота! Здавалося б, що такого вишуканого можна приготувати із таких простих фруктів як яблука. Але цей десерт виходить дійсно шикарним. Запечені з сиром яблука — ароматні, ніжні, смачні і корисні.

Інгредієнти:

  • Яблуко — 6 шт.
  • Сир — 150 г
  • Жовток яєчний — 1 шт.
  • Цукрова пудра або мед — 2 ст. л.
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Крохмаль — 1 ч. л.

Яблука, фото pixabay
Яблука, фото pixabay

Приготування:

Яблука можна брати будь-які, головне щоб вони не були надто м'якими і не розвалилися. Помийте їх та зріжте "кришечки". Чайною ложкою акуратно вийміть серцевину з насінням, не прорізаючи яблука наскрізь і залишаючи товсті стінки.

Покладіть у чашу блендера сир, цукрову пудру, крохмаль, ванільний цукор і жовток яйця. Перебийте складники в однорідну масу. У вже готову масу можна ще додати невеликі родзинки. Тепер яблука покладіть у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Щільно наповніть яблука сирною начинкою.

Запікайте їх у розігрітій до 190° C духовці близько 30 хвилин, Готовність десерту можна перевірити ножем: стінка яблука має легко протикатися. Готові яблука можна посипати цукровою пудрою. Такий десерт краще подавати теплим, хоча холодним він теж дуже смачний.

Популярні новини зараз

Хвору Лілію Ребрик посадили під замок: "Весну зіпсовано..."

Тіна Кароль вирушила підкорювати російську сцену: "Скандал" на міжнародному рівні

Чотири дружини Григорія Чапкіса: як виглядали кохані жінки легендарного хореографа

Головне за ніч: "втеча" Віктора Павліка і Реп'яхової, НП в літаку, Полякова без волосся і загадкова загибель українки

Показати ще

View this post on Instagram

Запеченные яблоки с творогом - невероятное объедение! ⠀ Получается шикарный десерт! Очень ароматно, нежно, вкусно и полезно!!! ⠀ Ингредиенты: Яблоко — 6 шт. Творог — 150 гр. Желток яичный — 1 шт. Сахарная пудра или мед — 2 ст. л. Ванильный сахар — 1 ч. л. Крахмал — 1 ч. л. ⠀ Приготовление: ⠀ Яблоки можете брать любые, главное чтобы они не были слишком мягкими и не развалились. Вымыть их и срезать «крышечки». Чайной ложкой аккуратно вынуть сердцевину с семенами, не прорезая яблоки насквозь и оставляя толстые стенки. Положить в чашу блендера творог, сахарную пудру, крахмал, ванильный сахар и желток яйца. Переработайте в однородную массу. При желании в уже готовую массу можно еще добавить вымытый и обсушенный не крупный изюм. Яблоки положите в подходящую форму для запекания, смазанную сливочным маслом. Плотно наполните яблоки творожной начинкой. Запекайте яблоки в предварительно разогретой до 190 градусов духовке около 30 минут, готовность можно проверить ножом: стенка яблока должна легко протыкаться. Можно посыпать готовые яблоки сахарной пудрой. Лучше подавать такой десерт теплым, хотя холодным он тоже очень хорош. ⠀ Не забудьте поставить лайк, если понравился рецепт ⠀ Приятного аппетита! ⠀ #еда #десерт #закуски #салаты #пироги #рыба #торты #рецепты #кулинария #завтрак #закрутки #обед #ужин #вкусно #повар #блюда #пирог #рецепт

A post shared by Рецепты (@cooking_mag) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, запечені овочі у духовці — рецепт маринаду, який зробить звичайну страву неперевершеною. Ідеальна страва для пікніка чи на святковий стіл