Багато хто вже знає, що майонез — не найкорисніша добавка для раціону. Однак він залишається однією з найпопулярніших заправок для салатів та соусів. Так, фахівці-дієтологи допомогли скласти список продуктів-замінників майонезу.

Читайте Знай Google News!

Існує велика кількість продуктів, якими ми можемо замінити майонез, і так трапилося, що їх можна спокійно купити в будь-якому супермаркеті. Про цей список стало відомо завдяки сюжету ранкового шоу одного з українських телеканалів.

Сметана, скріншот: YouTube
Сметана, скріншот: YouTube

Сметана

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Існує не так багато страв, в яких сметана виявилася б не до місця. Сметаною можна заправляти салати, в сметані можна гасити м'ясо, зі сметаною готують борщі, в сметану вмочують вареники, сметану подають з млинцями і оладками.

Соуси на основі йогурту

Йогурт чудово підходить в якості соусу для м'ясних страв. Крім того, на основі йогурту можна приготувати дуже смачний часниковий соус: для цього потрібно подрібнити кілька зубчиків часнику і додати в йогурт кілька ложок оливкової олії, після чого все добре перемішати. Ще один варіант соусу: йогурт з подрібненою зеленню (кропом, кінзою, петрушкою), чорним перцем, коріандром та іншими приправами.

Грецький соус дзадзікі

Соус дзадзікі (або тзатзікі) — це традиційне блюдо грецької кухні, соус з йогурту без добавок, часнику і свіжого огірка. До соусу додають сіль і перець, іноді оливкова олія, лимонний сік, кріп, петрушку і м'яту.

Сирні соуси

Існує величезна кількість сирних соусів: з сиром і кропом, огірково-сирний соус із зеленню, горіхово-сирний соус, часниково-сметанний соус з моцарелою і багато інших.

рослинна олія, фото:sovkusom
рослинна олія, фото:sovkusom

Оливкова олія та інші

Оливкова олія — це смачний і корисний для здоров'я продукт, який чудово підходить в якості заправки для салатів. Оливковою олією заправляються практично всі салати італійської кухні. Крім того, італійські кухарі використовують в якості заправки бальзамічний оцет.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, незвичайний спосіб приготування кукурудзи — хрустка закуска, яка з'їдається моментально.

Як повідомляв Знай.uа натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива.

Знай.uа писав, холодний червоний борщ — незамінне перше блюдо, яке врятує в літню спеку.