Апетитний і соковитий суп з раків стане унікальною стравою на вашому обідньому столі. Ця перша страва по аромату і смаку не поступається середземноморським супам з морепродуктів, а за жирністю навіть обганяє! Раки — дуже жирні, особливо в осінні місяці. Найсмачнішими і ніжними вважаються річкові раки, тому ракові супи варять саме з них.

Приготувати суп з раків пропонує Телеграм-канал "Кухня по-мужски"

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 100 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. червоного винного оцту
  • 12 ракових шийок
  • 1 огірок
  • 1 цибулина
  • 8 маслин без кісточок
  • 2 гілочки базиліка
  • 2 великих зубчики часнику
  • 4 шматки білого хліба
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • сіль, перець

Раки, скріншот: YouTube
Раки, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На помідорах зробити хрестоподібні надрізи, опустити плоди на 30 секунд у киплячу воду. Потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Базилік вимити, обсушити. Подрібнити в блендері помідори і базилік в пюре. Продовжуючи збивати, додати оливкову олію, оцет, перець і сіль. Перелити в миску і поставити в холодильник.

Ракові шийки відварити в киплячій підсоленій воді протягом 4 хв. Дати охолонути. Огірок і цибулю нарізати невеликими кубиками, оливки – тонкими кружками. Зубчик часнику розрізати навпіл і натерти ним хліб. Обсмажити хліб в розігрітій олії до рум'яної скоринки.

Додати в суп нарізані огірок, цибулю і оливки, перемішати. Розлити суп по тарілках, покласти в центр ракові шийки. Подати з гарячим часниковим хлібом.

Томатний суп, скріншот: YouTube
Томатний суп, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками