На приготування домашнього зефіру піде мінімум часу і інгредієнтів. Його можна зробити на основі будь-якого фрукта. Кислі яблука і ягоди містять більше пектину — саме тому банановий зефір наполовину складається з яблучного пюре. Вибирайте стиглі плоди, але при цьому м'якуш банана повинен бути щільним.

Важливо використовувати агар-агар в рецептах зефіру і не намагатися замінити його желатином або пектином. Фруктову масу потрібно добре збити, тоді зефір вийде повітряним і не втратить форму. Рецептом домашнього зефіру ділиться видання "Важно знать".

Домашній зефір, скріншот: YouTube
Домашній зефір, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 300 г яблук
  • 2 банани
  • 40 г яєчних білків
  • 140 мл води
  • 600 г цукру
  • 10 г агар-агару
  • цукрова пудра за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Банани очистіть від шкірки. Наріжте їх і розімніть вилкою або подрібніть блендером до однорідного стану. Переклади масу в сотейник і готуй на малому вогні кілька хвилин, постійно помішуючи. Коли бананове пюре охолоне, поставте його в холодильник на 20 хвилин.

Яблука помийте і видаліть серцевину, не розрізаючи їх. Випікайте яблука 30 хвилин при температурі 180 градусів. Вони повинні стати м'якими. Тепер зніміть з них шкірку, а м'якуш перетворіть у пюре за допомогою блендера. Остигле пюре поставте в холодильник на 20 хвилин.

Домашній зефір, скріншот: YouTube
Домашній зефір, скріншот: YouTube

Додай в воду агар-агар і грійте на повільному вогні приблизно 5 хвилин до загустіння. Всипте цукор, збільште вогонь до середнього і після закипання варіть ще протягом 5 хвилин, помішуючи. Дайте охолонути 2-3 хвилини.

Змішайте обидва види фруктового пюре, додайте охолоджений білок і збивайте доти, поки маса не стане густою. Тонкою цівкою влийте сироп у фруктову масу, постійно перемішуючи. Також можна додати харчовий барвник. Добре збийте суміш. Застеліть поверхню пергаментним папером. Покладіть масу в кондитерський мішок і викладіть на поверхню невеликі завитки у формі половинок зефіру. Дайте їм застигнути при кімнатній температурі. Це займе приблизно 6 годин.

Коли зефір застигне, посипте його цукровою пудрою і з'єднайте половинки. Домашній зефір нітрохи не поступається магазинному по вигляду, а на смак набагато кращий, адже він зроблений тільки з натуральних продуктів.

Домашній зефір, скріншот: YouTube
Домашній зефір, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками