Варення з аґрусу з горіхами значно відрізняється від всіх подібних як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Текстура цього варення ближче до джему, а додавання горіхів робить його ще більш оригінальним. Таке варення можна поєднувати зі свіжим білим хлібом або використовувати як начинку для пирога.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • аґрус - 1 кг
  • очищені волоські горіхи - 200 г
  • питна вода - 250 мл
  • цукор - 1 кг

Варення з аґрусу та  горіхів, скріншот: YouTube
Варення з аґрусу та горіхів, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Підготуйте аґрус для варення з горіхами. Переберіть ягоди, потім промийте проточною водою і добре обсушіть на паперових рушниках. Кінчики обріжте. Волоські горіхи порубайте ножем не дуже дрібно. Якщо вони вогкуваті, викладіть їх на чисту сковороду і підсушіть на мінімальному вогні. Дайте повністю охолонути.

Щоб приготувати сироп, налийте питну воду у велику каструлю і додайте цукор. Доведіть до кипіння і варіть 1 хвилину. Опустіть горіхи в киплячий сироп для варення. Знову доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Аґрус пропустіть через м'ясорубку і додайте в сироп з волоськими горіхами.

Готуйте варення 10-15 хвилин, періодично знімаючи піну. Потім розлийте по сухих стерилізованих банках і закатайте. Переверніть і дайте охолонути. Сироп варення з аґрусу з горіхами можна готувати на відварі вишневого листя. Для цього залийте їх водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім дайте охолонути, процідіть і використовуйте для приготування сиропу.

Варення з аґрусу та  горіхів, скріншот: YouTube
Варення з аґрусу та горіхів, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками