Сезон літніх ягід в зеніті, і не можна втрачати ні хвилини. З них можна, наприклад, приготувати прекрасну літню страву - смачну запіканку.

Рецептом вершкової запіканки з літніх ягід ділитися сайт "Gastronom".

Склад:
  • 300 г малини + ще трохи для прикраси
  • 50 г чорниці
  • 150 р білого шоколаду
  • 150 мл вершків жирністю від 30%
  • цедра 1 маленького лимона
  • 2 ст. л. цукрової пудри

Ягідна запіканка, скріншот: YouTube
Ягідна запіканка, скріншот: YouTube

Приготування:

Малину розкладіть по 4 невеликим вогнетривких формочках. Посипте цедрою лимона і приберіть в холодильник до використання. Шоколад наламайте однаковими шматочками. Перекладіть в сотейник.
Окремо доведіть вершки до кипіння, зніміть з вогню і відразу вилийте на шоколад. Залиште на 1–2 хв, перемішайте до повного розчинення. Остудіть до кімнатної температури.
Тепер розкладіть вершковий крем по формочках, акуратно перемішайте. Додайте чорницю і посипте цукровою пудрою. Підпечіть в розігрітій до 200°С духовці під грилем протягом 3 хв, при необхідності повертаючи формочки навколо своєї осі. Крем зверху повинен стати темно-золотистим. Прикрасіть малиною, що залишилася, і відразу подавайте.
Ягідна запіканка, скріншот: YouTube
Ягідна запіканка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками