Печиво зі сливовою начинкою є варіацією на тему досить відомих Кіфликів з надзвичайно чарівним смаком. Самостійно приготована начинка менш солодка і куди більш смачна! Але якщо вам її лінь готувати - просто беріть улюблене варення.

Інгредієнти:

  • Борошно - 400 г
  • Масло вершкове (заморожене) - 200 г
  • Сметана - 120 г
  • Слива - 450 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Цукор - 100 г
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ч. л.
  • Цукрова пудра

Печиво зі сливовою начинкою, скріншот: instagram.com/soveti_hozaikam
Печиво зі сливовою начинкою, скріншот: instagram.com/soveti_hozaikam

Приготування:

Тісто: Для цього руками перетріть борошно з замороженим маслом. Додайте сметану і вимісіть тісто. Залиште його в холодильнику на 1 годину.

Начинка: Для начинки сливи перетворіть у пюре. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте до нього сливове пюре, цукор і корицю. Добре перемішайте і випарюйте близько 25 хвилин, поки вона не стане густою. Для впевненості додайте крохмаль розведений з водою, перемішайте і дайте начинці трохи охолонути.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Тісто розкачайте в прямокутник та розріжте на квадратики розміром 6 на 6 см. Начинку викладіть на кожен квадрат і розмажте. Скрутіть печиво трубочкою. Випікайте його 25 хвилин при температурі 190°C. Посипте готове печиво цукровою пудрою.

Печиво зі сливовою начинкою, скріншот: instagram.com/soveti_hozaikam
Печиво зі сливовою начинкою, скріншот: instagram.com/soveti_hozaikam

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива. Воно складається з натуральних фруктів, тому ласувати ним можна скільки завгодно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки. Узбецька національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана

Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.