Вишнева настоянка, наливка або вишняк - улюблені напої багатьох українців. На превеликий жаль, те, що продається в магазинах рідко можна назвати гарною настоянкою, але знайомий з юнацтва смак найкраще можна відтворити самостійно на традиційних рецептах. Один з них більш традиційний, і вимагає природного бродіння. Інший же використовує настоювання на горілці, що дещо простіше і дозволяє отримати більш міцний, "лікерний" напій.

Читайте Знай в Google News!

Попередньо вишню потрібно перебрати, видаливши плодоніжки, незрілі, зіпсовані, підгнилі і запліснявілі ягоди.

Традиційна вишнева наливка

Складові:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

вишня - 2 кг;

цукор - 800 грамів;

вода - 250-300 мл.

Бажано не мити ягоди і не збирати відразу після дощу, щоб на шкірці залишилися дикі винні дріжджі, інакше наливка може не заграти. Якщо брудну вишню довелося вимити, використовуйте магазинні винні дріжджі (ні в якому разі не пресовані або сухі хлібопекарські) або за 2-3 дні до закладки сировини зробіть закваску з родзинок. Щоб не заразити сусло цвіллю або іншими мікроорганізмами, простерилізуйте банку окропом, уважно відбирайте вишню (не повинно бути запліснявілих ягід) і працюйте тільки ретельно помитими руками.

1. Зі стиглих вишень видавити кісточки (подраглювати). На дно трилітрової банки засипати 200 г цукру.

2. Вишні без кісточок і цукор, що залишився (600 грам) укласти шарами по черзі.

3. Влити воду у банку, залишивши достатньо місця для піни, яка утворюватиметься у процесі бродіння.

4. На горлечко банки встановити надіти медичну рукавичку, в одному з пальців якої зробити голкою маленьку дірочку. Додатково рукавичку прив'язати по колу шийки мотузкою або гумовим кільцем.

5. Банку з наливкою поставити в тепле (18-29 ° C), темне місце або накрити щільною тканиною. Через 8-36 годин повинна з'явитися піна. Це означає, що бродіння йде нормально.

Залежно від температури і активності дріжджів домашня вишнева наливка бродить 25-55 днів. Потім рукавичка здувається (водяний затвор перестає булькати) і пропадає майже вся піна. Це означає, що можна переходити до наступного етапу.

6. Злити наливку з банки. Для цих цілей можна використовувати звичайну капронову кришку з дірками. Попадання осаду не повинно турбувати, головне позбутися залишків вишень.

Наливка з вишень з горілкою

Інгредієнти на трилітрову банку:

ягоди вишні - 1 кг (приблизно);

горілка (самогон, коньяк) - 0,5-0,7 літра;

цукор - 300-400 грам (за смаком).

1. Ягоди помити, проколоти зубочисткою, після чого засипати в банку з широким горлом. Кожен шар вишень (3-4 см по висоті) пересипати цукром - 3-5 столових ложок. Для трилітрової банки всього потрібно 12-20 столових ложок цукру.

2. Вміст банки доверху залити алкоголем. Точна кількість залежить від розміру ягід - вони мають бути покриті мінімум на 1-2 см.

3. Місткість щільно закрити кришкою, поставити в затемнене місце з кімнатною температурою. Раз у 2-3 дні струшувати, щоб цукор швидше розчинявся.

4. Через 35-40 днів видалити вишні з банки, процідивши наливку через кілька шарів марлі. Спробувати на смак, за бажанням додатково підсолодити цукром. Розлити в пляшки для зберігання, герметично закрити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива. Воно складається з натуральних фруктів, тому ласувати ним можна скільки завгодно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки. Узбецька національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана

Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.