Сезон заготовок на зиму вже в самому розпалі. Зараз на ринках і в магазинах їх десятки або навіть сотні кілограм, коштують вони копійки, тому зараз саме час. Однак класичні мариновані огірки не можна їсти дітям. У них чутливий шлунок, тому оцет для них заборонений. Однак можна закрити і спеціальні дитячі огірки, в яких оцту не буде. Вони вийдуть дуже смачними, з характерним солодкуватим присмаком.
Для того щоб приготувати ці огірочки, вам знадобляться наступні інгредієнти:

огірки-2 кг;
цукор-5 ст. л.;
смородинові листочки-2 шт;
лавровий листок-2 шт;
перець горошком-3 горошини;
сіль-2 ст. л.;
лимонна кислота - 1.5 чайн.л.;
часник - 2 зуб.;
парасолька кропу - 1 шт.

Для початку потрібно ретельно вимити огірки і підготувати банки. Тара обов'язково стерилізується, яким способом - не важливо. Вимиті огірки закладають в банки, разом зі смородиновим і лавровим листом, часником, перцем і кропом. Потім заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Далі необхідно злити воду, з неї ми приготуємо маринад. Щоб зробити це, злити воду в каструлю і додати туди сіль, цукор і лимонну кислоту. Далі каструлю ставимо на вогонь і кип'ятимо 15 хвилин. Заливаємо банки доверху, закочує прокип'яченої кришкою.

Закатану банку потрібно укутати рушником, поставити догори дном на кілька годин. Як тільки банку охолоне, її можна прибрати в темне, прохолодне місце.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров'я.

Як повідомляв Знай.uа, курячий суп з часниковими галушками- рулетиками сподобається дітям і дорослим, швидкий рецепт.

Знай.иа писав, що гостра приправа з баклажанів підійде до м'яса і макаронів - запасайтеся літнім теплом в холодну пору.