Сімейну вечерю або зустріч гостей можна поліпшити легким і досить простим салатом. Приготування не вимагає вишуканих продуктів, всі необхідні — можна знайти у себе в холодильнику або на грядці. Салат має при собі секретний інгредієнт, який надає йому дивовижний смак.

Читайте Знай в Google News!

І для початку розберемося зі списком продуктів. Нам знадобляться три баклажана і стільки ж яєць, дві цибулини, три столові ложки майонезу і 9% оцту. 2 ст. л. рослинного масла, по чайній ложці солі і цукру, а також 80 мілілітрів води і щіпка чорного перцю.

Спочатку слід сказати, що саме баклажани є секретним інгредієнтом, так як дозволяють надати страві грибний смак. Яйця додають салату ситість і поживність.

Баклажани слід попередньо помити, потім же нарізати соломкою. Отриману масу відправляємо в чашку, після чого потрібно додати половину чайної ложки солі, перемішати і залишити хвилин на 30, що дозволить уникнути його гіркоти. Поки секретний інгредієнт настоюється, потрібно почистити цибулю і нарізати його тонкими півкільцями. Все це теж перекласти в чашку, додати половину чайної ложки солі, чайну ложку цукру, оцет і залити окропом. Перемішати і залишити на 20 хвилин маринуватися. Лук додасть особливу "перчинку" страви.

Популярні новини зараз

Тоня Матвієнко загнала Арсена Мірзояна додому одним знімком: біг, як ошпарений

В Україні знизять ціну на газ з 45 до 8 гривень, однак пощастить не всім: названо категорії

Галина Полякова розповіла, яким за життя був депутат Антон Поляков

Касирка в АТБ "надурила" українку на 60 гривень і не помітила проблему: "На*бала і образилася"

Показати ще

Курячі яйця слід відварити, після чого остудити і нарізати соломкою. Далі згадуємо про баклажанах, які необхідно обсмажити на розігрітій сковороді з рослинним маслом протягом 5-7 хвилин, помішуючи. Вони легко вбирають масло, тому потрібно приготувати паперові рушники, щоб вони позбавили баклажани від зайвого жиру. Також мариновану цибулю необхідно віджати.

Далі закладаємо всі інгредієнти в одну містку тару: баклажани, маринована цибуля, яйця. Додаємо три столові ложки майонезу і дрібку чорного перцю. Готово.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, овочева лазанья - рецепт "коронного" страви італійської кухні, суміш соусів і ароматний пармезан.

Як повідомляв "Знай.ua", рецепт найніжніших маринованих огірочків без оцту — можна навіть діткам.

Знай.ua писав про рецепт ніжного і смачного тарта з черешнею: можна навіть на дієті.