Страви з картоплі - незмінні фаворити на домашній кухні. На щастя, існує сотні способів приготувати цей коренеплід різноманітно і не нудно. Пропонуємо вашій увазі нескладний і цікавий рецепт картоплі у сметанному клярі - сподіваємось, ви ніколи не готували картоплю таким способом, а тому зможете спробувати щось новеньке.

Читайте Знай в Google News!

Вам знадобиться:

  • картопля 1,5 кг
  • яйце 2 шт
  • сметана 1,5 ст.л.
  • борошно 1,5 ст.л.
  • сіль 1 ч.л.
  • паприка 1 ч.л.
  • кріп 10 г
  • соняшникова олія за смаком

Картопля у сметанному клярі, фото СоВкусом
Картопля у сметанному клярі, фото СоВкусом

Хід приготування:

Популярні новини зараз

54-річна Ольга Сумська перевтілилася в Дженіфер Лопес: "Спокусливий образ"

В Україні зміняться правила проїзду для пільговиків - заява Мінсоцполітики

Помер Анатолій Дятлов з "Чорнобиля" HBO: акторові було 55 років

Молоді батьки не можуть оговтатися: неадекватний водій забрав життя 2-тижневої дитини у візочку

Показати ще

Почистіть та помийте картоплини, краще оберіть середні за розміром.

Відваріть у підсоленій воді.

У тарілці змішайте сметану з яйцями.

Додайте туди ж паприку, дрібно порублений кріп. Змішайте виделкою.

Висипте муку і вимесіть тісто так, щоб отримати консистенцію густої сметани.

Коли картопля звариться, дайте їй трішки охолонути.

На пательні розігрійте олію, на неї викладайте картоплини, попередньо “викупані” у сметанному соусі.

Перевертайте картоплини під час смаження, всі боки мають отримати золотисту шкуринку.

Подавайте гарячим! Смачного!

Плюсом цієї страви є унікальне поєднання м'якої ніжної середини картоплі з хрусткою вершковою скоринкою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше рецепт ніжного і смачного тарта з черешнею: можна навіть на дієті.

Також "Знай.uа" писав, що рецепт найніжніших маринованих огірочків без оцту-можна навіть діткам.