Замість звичайного пюре або тушкованої картоплі можна приготувати не менш смачну і точно більш святкову страву — печену картоплю з начинкою з м'яса і сиру. Така картопля виглядає надзвичайно апетитно.

Цікавий варіант приготування картоплі пропонує "Со вкусом".

Інгредієнти:

  • Яловичина - 200 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Зелена цибуля - 30 г
  • Соняшникова олія - 2 ч. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Соус барбекю - 60 мл
  • Чедер - 50 г

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Відваріть яловичину в підсоленій воді. Застеліть деко фольгою. Змастіть кожну картоплину невеликою кількістю соняшникової олії, посоліть. Викладіть овочі на деко. Випікайте протягом години у розігрітій до 180°С духовці, щоб картопля розм'якла.

Розділіть вже готове м'ясо на волокна та змішайте їх з соусом. Дістаньте деко з духовки, надріжте кожну картоплину уздовж. Трохи стисніть її, щоб розріз розкрився. Тепер заповніть картоплину начинкою з м'яса і соусу.

Посипте натертим сиром та відправте страву знову у духовку, щоб сир розплавився. Подавати, посипавши дрібно нарізаною цибулею та зеленню. Полити соусом або сметаною.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки. Узбецька національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана

Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.