Завдяки корисним властивостям калини цілющі напої з її ягід рятують від недуг і зміцнюють імунітет. Вітаміну С в калині в 1,5 раза більше, ніж у лимоні. У ній є залізо, селен, йод, каротин, фосфор. Користь від калини однозначно величезна, тому її слід включити у свій щоденний раціон.

Читайте Знай в Google News!

Варіанти заготівлі калини на зиму пропонує "Так просто".

Калина, скріншот: YouTube
Калина, скріншот: YouTube

Калина з цукром

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще
  • 1 кг ягід калини
  • 900 г цукру

Приготування:

Ягоди відокремити від гілочок, гарненько вимити під проточною водою. Перетерти ягоди через сито над широкою мискою, щоб в ситі залишилися тільки кісточки і шкурки. Засипте ягоди цукром, перемішайте. Накрийте посудину з калиною кришкою. Залишити суміш на ніч.

Вранці простерилізуйте банки і викладіть в них калину з цукром, закривши чистими кришками. Зберігайте суміш з калини в холодильнику.

Калина з цукром, скріншот: YouTube
Калина з цукром, скріншот: YouTube

Вітамінний напій

Інгредієнти:

  • 500 мл калинового соку
  • 250 г цукру
  • 2 л води

Приготування:

Воду закип'ятити і змішати з соком калини. До соку і води додайте цукор, доведіть суміш до кипіння. Зверніть увагу, що до цього моменту цукор повинен розчинитися повністю. Вимкніть вогонь і дай морсу настоятися близько 4-5 годин. Пити морс варто охолодженим, для смаку можна додати пару листочків м'яти.

Морс з калини, скріншот: YouTube
Морс з калини, скріншот: YouTube

Желе з калини

Інгредієнти:

  • 1 кг калини
  • 0,8-1 кг цукру
  • 2 ст. води

Приготування:

Калину переберіть, відділіть ягоди, переклади їх в друшляк, а потім вимийте. Закип'ятіть воду у великій каструлі і опустіть в неї друшляк з калиною на 5 хвилин, щоб ягоди стали м'якими і втратили свою гіркоту.

Тепер перетріть калину дерев'яною ложкою через сито. Перекладіть її в чисту каструлю. У пюре з калини додайте цукор і воду. Гарненько перемішайте. Варіть калину з цукром протягом 45-50 хвилин на повільному вогні до загустіння. Желе розлий у стерилізовані банки, зберігайте в холодильнику.

Желе з калини, скріншот: YouTube
Желе з калини, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки. Узбецька національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана

Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.