Для багатьох шоколадна ковбаса зі згущеним молоком навіть при сучасному різноманітті ласощів залишається найсмачнішим смаколиком. Для приготування потрібні найпростіші інгредієнти і зовсім небагато часу.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • печиво, 500 г;
  • масло вершкове або маргарин, 200 г;
  • згущене молоко, 1 банка;
  • какао, 5 ст. л;
  • цукати, горіхи, сухофрукти за смаком.

Шоколадна ковбаска, скріншот: YouTube
Шоколадна ковбаска, скріншот: YouTube

Приготування:
Печиво краще брати "до чаю" або зі смаком топленого молока. Подрібнюємо його в крихту блендером або за допомогою качалки і перекладаємо у глибоку місткість. Вершкове масло або маргарин розм'якшуємо при кімнатній температурі, ріжемо на шматочки і змішуємо його з крихтою в однорідну масу.
Тепер вливаємо згущене молоко і всипаємо якісне какао. Вимішуємо масу і якщо вона не хоче ліпитися і тримати форму, тоді додайте згущеного молока. Беремо пергамент, викладаємо масу у вигляді ковбаски і за допомогою паперу, ущільнюємо. Або просто скачуємо ковбаску на дошці. Загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на пару годин.
Ковбаску можна присипати какао. Після того, як ви в масу додасте згущене молоко, можете додавати арахіс, цукати, родзинки, курагу або чорнослив шматочками на ваш смак.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі

Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.