Картопля "Буланжер" - це французький рецепт, який підкорив світ своєю простотою і надзвичайним смаком! Більш насиченого і цікавого смаку страві додасть дрібно натертий часник, доданий в кілька шарів. Також добре комбінується запечена картопля зі свіжою зеленню і тертим сиром.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 60 г вершкового масла
  • 400 мл молока
  • сіль
  • мелений чорний перець ⠀

картопля, фото Pxhere
картопля, фото Pxhere

Приготування:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Очистіть і наріжте картоплю тонкими скибочками — приблизно 2 мм завтовшки. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Посоліть і поперчіть скибочки картоплі. Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть у форму шар картопляних скибочок, потім шар цибулі, повторіть так кілька разів.

Акуратно викладіть останній шар картоплі: він повинен красиво виглядати, коли приготується. Залийте шари картоплі гарячим молоком. Молоко має дійти до верхнього шару картоплі, але не покривати його. Верхній шар перед запіканням полийте розтопленим вершковим маслом.

Накрийте форму фольгою і запікайте картоплю протягом 40 хвилин при 200 градусах. Далі зніміть фольгу, зменште температуру до 180 градусів і запікайте страву ще 40 хвилин. Готову картоплю можна подавати гарячою разом з невеликою кількістю розтопленого масла.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі

Також Знай.uа" писав, шоколадна ковбаса зі згущеним молоком - як приготувати райські ласощі за декілька хвилин