До середини серпня вже багато хто втомився від ягідних десертів. Пропонуємо вам приготувати незвичайну альтернативу. Особливо вона сподобається тим, хто обожнює шоколадні десерти.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти на основу:

  • ½ Склянки несолоного вершкового масла (115 г.), 1 паличка, розм'якшена
  • ½ Склянки цукрової пудри (80 г.)
  • 1 велике яйце, кімнатної температури
  • 1 ½ склянки універсального борошна (185 г.)
  • 2 столові ложки какао-порошку
  • ¼ Чайної ложки солі

Інгредієнти на начинку:

  • ⅓ Чашка води (80 р.)
  • ½ Склянки вершкового масла (115 г.), 1 паличка
  • 1 чайна ложка розчинної кави
  • 1 чашка темного шоколаду (170 г.), дрібно нарізаного
  • ⅓ Чашка цукру (65 р.)
  • 1 столова ложка ванілі
  • 1 щіпка солі
  • 3 великих яйця
  • 250 г. свіжої малини, для сервірування
  • цукрова пудра, для сервірування

Приготування тіста:

Популярні новини зараз

У Києві голий псих влаштував різанину в центрі міста

Передаєш куб - платиш за два: українці обурені казковими цифрами в платіжках за газ

Епідемія чи кінець світу? Сотні ворон загадково загинули в один день, орнітологи розгублені

"Вже назавжди": Аліна Гросу в образі Лариси Доліної відгуляла шикарне весілля

Показати ще

У середній мисці змішати вершкове масло з цукровою пудрою і збити міксером до однорідної маси. Яйце збити і додати в масу.

Борошно і какао-порошок просіяти і додати сіль. Тісто переміщати гумовою лопаткою, перемішайте тісто до тих пір, поки какао-порошок не буде рівномірно розподілений. Загорніть тісто в харчову плівку.

Важливо охолодити тісто в холодильнику мінімум 30 хвилин або на ніч. Якщо ви охолоджуєте тісто на ніч, дайте йому постояти при кімнатній температурі протягом 15-30 хвилин, перш ніж розгортати.

Змастіть форму для пирога (23 см) і розкачайте охолоджене тісто в 28 см коло. Розкачайте тісто навколо качалки, потім розкачайте тісто за формою.

Притисніть тісто до дна і боків форми, потім зніміть зайве тісто. Використовуючи вилку, проколіть кілька отворів в тесті, щоб воно не здулося. Випікати протягом 15 хвилин при 190°C, потім вийміть основу пирога з духовки і зменшіть температуру до 150°C.

Приготування начинки:

У каструлі змішайте воду і вершкове масло і доведіть до кипіння. Додайте розчинну каву і перемішайте до повного розчинення.

Додайте шоколад, цукор і ваніль в середню миску і залийте гарячою масляною сумішшю. Збивайте до тих пір, поки шоколад не розплавиться і суміш не стане глянсовою.

Додайте яйця і добре збийте. Вилийте начинку в основу для пирога. Випікайте протягом 12-15 хвилин.

Остудіть пиріг не менше 30 хвилин. Прикрасити малиною і зверху просіяти цукрову пудру. Наріжте і подавайте.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, рецепт чудового коктейлю запалить і освіжить ваше літо.

Як повідомляв Знай. ua, рецепт десерту, кожен шматочок якого принесе неймовірне задоволення.

Також Знай. ua писав, що рецепт найнеймовірніших баклажанів на грилі.