Закуска "Мухомор" - оригінальна і водночас проста у приготуванні страва, яка прикрасить ваш святковий стіл. Цю закуску бажано готувати безпосередньо перед приходом гостей, максимум за годину, оскільки огірки і помідори можуть дати сік. Нижче описано рецепт на 30 "мухоморчиків".

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Яйця - 3 шт.
  • Шинка — 120 г
  • Сир — 100 г
  • Помідори чері - 15 шт.
  • Огірок — 1-2 шт.
  • Майонез — 1-2 ст. л.
  • Зелень - для прикраси

Закуска "Мухомор", скріншот: YouTube
Закуска "Мухомор", скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Варені яйця і сир натерти на дрібній тертці. Шинку нарізати дрібними кубиками, розміром приблизно 5 на 5 міліметрів. У глибокій чашці змішуємо яйця, сир, шинку і 2 столові ложки майонезу. Помідори чері розрізаємо навпіл. Огірок нарізаємо кільцями товщиною по пів сантиметра. Всі компоненти закуски готові, залишилося зібрати їх в оригінальну композицію.

На плоску тарілку викладаємо рубану зелень, яка буде служити галявиною для мухоморчиків. Зелень підійде абсолютно будь-яка: цибуля, кріп, петрушка тощо.

Поверх зелені викладаємо шматочки огірків, які будуть підставкою для грибочків. З суміші яєць, сиру і шинки формуємо невеликі кульки. Якщо таку кульку приплюснути зверху і знизу, то вийде барилко, яке служитиме ніжкою гриба. Саджаємо отримані ніжки на огірочки.

Зверху надягаємо червоні капелюшки з половинок помідорів чері. Щоб надати закусці закінчений вигляд, залишилося лише на червоних капелюшках намалювати білі точки з майонезу. Найзручніше це зробити звичайною зубочисткою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком