Домашні вареники прекрасні у будь-яких варіаціях. Особливо гурмани цінують їх за солодку начинку. Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1/2 склянки холодної води
  • 1/4 склянки молока
  • 1/2 чайної ложки солі

Вареники, фото телеграм-канал
Вареники, фото телеграм-канал
⠀ ⠀

Для начинки:

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • свіжі або морожені вишні - 675 г


Для соусу:

  • заморожені ягоди - 1,5 склянки
  • лимонний сік - 1 столова ложка
  • цукор - 4-5 столових ложок


Додатково:

  • 2-3 столових ложки вершкового масла
  • цукрова пудра

Вишневий сад, скріншот: YouTube
Вишневий сад, скріншот: YouTube

Приготування:

Якщо ви не використовуєте свіжі ягоди, то дістаньте завчасно розморожувати вишню. При необхідності додайте до них цукор. Можете залишити так на годину, щоб ягоди пустили сік.

Соус теж краще приготувати заздалегідь. Покладіть всі компоненти в каструльку. Поставте її на середній вогонь, помішуючи до повного розчинення цукру. Дайте ягодам покипіти 1-2 хвилини і знімайте з вогню. Остудіть.

Щоб приготувати тісто, збийте яйця з сіллю і молоком. У великій мисці змішайте борошно, яєчну суміш і воду, при необхідності додайте більше води. Перемішайте дерев'яною ложкою або руками. Якщо тісто вже прилипає до рук, викладіть його на дошку, присипану борошном і продовжите замішувати до еластичного стану. Розділіть приготоване тісто на 3-4 частини і кожну розкачайте товщиною в 0,5 см.

Склянкою виріжте кола, які будуть основою для вареників. У кожен кружечок викладіть 3-4 вишеньки і акуратно з'єднайте краї, щільно скріпивши їх. Викладіть вареники на присипану борошном дошку і закрийте кухонним рушником. Також можна покласти їх в холодильник або морозилку як заготівлю.

Закип'ятіть воду, злегка посоліть. Закиньте у кип'ячу воду вареники і помішуйте воду дерев'яною ложкою, щоб вони не злиплися між собою або не прилипли до дна. Варіть на середньому вогні поки вони самостійно не спливуть, потім поваріть ще 2-3 хвилини і діставайте з каструлі, виклавши в миску. Змастіть їх вершковим маслом, щоб не злиплися. Подавайте з ягідним соусом або сметаною, присипте цукровою пудрою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком