Слива є одним з небагатьох
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 4 кг слив без кісточок
- 1,5 кг цукру
- 1 склянка води
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
Приготування:
Ольга Сумська показала свого Сулеймана, і це не Борисюк
Ольга Сумська розкрила секрет сімейного щастя з Борисюком: "Вип'ємо?"
Молода Українка загинула на заробітках в Чехії, гарувала заради сина: "Давидчик більше не обійме маму"
37-річна Полякова відрізала золоті локони: "Не повторювати!"
Вийміть з помитих фруктів ножем кісточки. Висипте у каструлю цукор і залийте його водою. Поставте все на великий вогонь, нехай вода закипить. У киплячий цукровий сироп покладіть очищені сливи і збавте вогонь. Через пару хвилин вони пустять сік і повністю покриються рідиною. Поваріть їх близько 30 хвилин. А потім відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
Сироп, що залишився залиште на вогні, щоб він уварився і став густішим. Не забувайте його помішувати. Нехай трохи покипить, потім вимкніть і залиште остигати. В остиглий сироп знову викладіть сливи, потоміть все разом на маленькому вогні. Перекладіть фрукти ложкою в друшляк.
Так потрібно зробити кілька разів, поки сливи не стануть м'якими і не почнуть блищати. Під час останнього уварювання додайте в сироп лимонну кислоту. Цукати зі слив будуть схожі за смаком на солодкий мармелад з невеликою кислинкою. Просочені цукром і лимонною кислотою, натуральними консервантами, вони можуть зберігатися набагато довше, ніж свіжі сливи.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,