Замаринувати будь-які гриби загалом не складно, але потрібно знати деякі особливості цього способу заготівлі. Маринувати можна білі гриби, зеленушки, козляки, лисички, маслюки, моховики, рядовки, рижики, підосичники, підберезники, сироїжки, товстушки, печериці тощо.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 кг грибів
  • 2 склянки води
  • 3 столові ложки 30% оцтової кислоти
  • 3 чайні ложки солі
  • 15 горошин перцю
  • 2 лаврових листки
  • 1 цибулина
  • 1 морква

Мариновані гриби, фото: pixabay.com
Мариновані гриби, фото: pixabay.com

Приготування:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Гриби очистити, вимити, дати стекти воді. Найбільші з них порізати на частини. Потім протягом 30 хвилин прокип'ятити їх в невеликій кількості води. Гриби бажано відварювати за видами, особливо гіркі. В інший посуд налити рекомендовану кількість води, 10 хвилин її прокип'ятити разом зі спеціями, морквою і цибулею, нарізаними кружечками.

Перед закінченням варіння додати оцтову кислоту. Гриби опустити в підготовлений маринад і варити в ньому 15 хвилин. Потім перекласти їх в стерилізовані банки, залити маринадом так, щоб вони були повністю покриті ним. Дуже щільно укладати гриби не рекомендується. Стерилізувати 20 хв. Банки одразу ж закрити і винести у прохолодне місце. Зберігати при кімнатній температурі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня