Замаринувати будь-які гриби загалом не складно, але потрібно знати деякі особливості цього способу заготівлі. Маринувати можна білі гриби, зеленушки, козляки, лисички, маслюки, моховики, рядовки, рижики, підосичники, підберезники, сироїжки, товстушки, печериці тощо.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 кг грибів
  • 2 склянки води
  • 3 столові ложки 30% оцтової кислоти
  • 3 чайні ложки солі
  • 15 горошин перцю
  • 2 лаврових листки
  • 1 цибулина
  • 1 морква

Мариновані гриби, фото: pixabay.com
Мариновані гриби, фото: pixabay.com

Приготування:

Популярні новини зараз

Помер дворічний малюк, який обгорів у зачиненій машині: "Артемко мучився 5 місяців"

Голий українець непристойним жестом попрощався з пекельною роботою в Польщі

Померла відома одеська актриса Ірина Токарчук, тітка Сіма з "Джентельмен-шоу"

Під Львовом маршрутка з пасажирами влетіла під потяг, вижили не всі - "Водієві п*зда!"

Показати ще

Гриби очистити, вимити, дати стекти воді. Найбільші з них порізати на частини. Потім протягом 30 хвилин прокип'ятити їх в невеликій кількості води. Гриби бажано відварювати за видами, особливо гіркі. В інший посуд налити рекомендовану кількість води, 10 хвилин її прокип'ятити разом зі спеціями, морквою і цибулею, нарізаними кружечками.

Перед закінченням варіння додати оцтову кислоту. Гриби опустити в підготовлений маринад і варити в ньому 15 хвилин. Потім перекласти їх в стерилізовані банки, залити маринадом так, щоб вони були повністю покриті ним. Дуже щільно укладати гриби не рекомендується. Стерилізувати 20 хв. Банки одразу ж закрити і винести у прохолодне місце. Зберігати при кімнатній температурі.

View this post on Instagram

Маринованные грибы Ингредиенты: 1 кг грибов, два стакана воды, 3 столовые ложки 30% уксусной кислоты, 3 чайные ложки соли, 15 горошин перца, два лавровых листа, 1 луковица, 1 морковь. Приготовление: Грибы очистить, вымыть, дать стечь воде. Крупные экземпляры порезать на части. Затем в течение 30 минут прокипятить их в небольшом количестве воды. Грибы желательно отваривать по видам, особенно горькие. Взять другую посуду, куда налить рекомендуемое количество воды, 10 минут ее прокипятить вместе со специями, морковью и луком, нарезанными кружочками. Перед окончанием варки добавить уксусную кислоту. Грибы опустить в подготовленный маринад и варить в нем 15 минут. Затем переложить их в стерилизованные банки, залить маринадом так, чтобы они были полностью покрыты им. Очень плотно укладывать грибы не рекомендуется. Банки сразу же закрыть и вынести в прохладное место.Лук и морковь не клала.И еще стерилизовала 20 мин. Храню при комнатой температуре. #кулинария #готовка #еда #домашняяеда #готовимдома #вкусно #вкуснаяеда #рецепт #рецепты #простыерецепты #вкусныерецепты #завтрак #обед #ужин #рецептынакаждыйдень #рецептдня #грибы #грибырецепт #маринованныегрибы #вкусныегрибы

A post shared by Простые и вкусные рецепты! (@yammy_recepts) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня