Мариновані гриби на зиму - універсальний спосіб заготівлі печериць, маслюків, білих грибів, лисичок
Замаринувати будь-які гриби взагалі не складно, знаючи цей рецепт
Гавдьо ОксанаАвтор
Мариновані гриби, фото: pixabay.com
Замаринувати будь-які гриби загалом не складно, але потрібно знати деякі особливості цього способу заготівлі. Маринувати можна білі гриби, зеленушки, козляки, лисички, маслюки, моховики, рядовки, рижики, підосичники, підберезники, сироїжки, товстушки, печериці тощо.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
Гриби очистити, вимити, дати стекти воді. Найбільші з них порізати на частини. Потім протягом 30 хвилин прокип'ятити їх в невеликій кількості води. Гриби бажано відварювати за видами, особливо гіркі. В інший посуд налити рекомендовану кількість води, 10 хвилин її прокип'ятити разом зі спеціями, морквою і цибулею, нарізаними кружечками.
Перед закінченням варіння додати оцтову кислоту. Гриби опустити в підготовлений маринад і варити в ньому 15 хвилин. Потім перекласти їх в стерилізовані банки, залити маринадом так, щоб вони були повністю покриті ним. Дуже щільно укладати гриби не рекомендується. Стерилізувати 20 хв. Банки одразу ж закрити і винести у прохолодне місце. Зберігати при кімнатній температурі.