Соус з аґрусу та смородини - такого продукту не знайти у жодному магазині, смак приголомшує
Кисло-солодкий соус з приємною гостринкою можна подавати до будь-якого м'яса
Гавдьо ОксанаАвтор
Соус зі смородини, фото: instagram.com/mike.around.the.kitchen
Соус з аґрусу та смородини на зиму - цей дивовижний, пікантний, кисло-солодкий соус з приємною гостринкою можна буде подавати до будь-якого м'яса або мазати на хліб. Смак у нього приголомшливий! Такого соусу не знайти в жодному магазині.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
Перебираємо та миємо ягоди. Додаємо воду і ставимо в емальованій каструлі на слабкий вогонь. Варитися і томитися вони повиння близько години. Коли ягоди виділять сік, знімаємо їх з плити і залишаємо під кришкою ще на годину.
Часник пропускаємо через прес. Протираємо ягоди до однорідності - можна через сито, можна використовувати блендер. Ставимо масу на слабкий вогонь. Як тільки ягідна маса закипіла, додаємо сіль, цукор і хмелі-сунелі, помішуємо, варимо 3 хвилини. Далі черга каєнського перцю і коріандру. Проварюємо ще 3 хвилини. Останнім додаємо часник.
Тепер потрібно спробувати ложечку соусу, щоб зрозуміти, чого не вистачає на власний смак. В цілому наша суміш повинна проваритися на слабкому вогні 8-10 хвилин. Соус охолоджуємо під кришкою протягом 15 хвилин. Розливаємо у стерилізовані банки і закриваємо. Першу добу можна зберігати під ковдрою, потім в темному холодному місці. Відкрити соус можна вже через добу, якщо не терпиться.