Соус з аґрусу та смородини на зиму - цей дивовижний, пікантний, кисло-солодкий соус з приємною гостринкою можна буде подавати до будь-якого м'яса або мазати на хліб. Смак у нього приголомшливий! Такого соусу не знайти в жодному магазині.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Аґрус - 2 склянки
  • Смородина червона - 2 склянки
  • Часник очищений - 100 г
  • Сіль - 3 ч. л.
  • Цукор - 6 ст. л.
  • Вода - 3-4 ст. л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ст. л.
  • Коріандр мелений - 1 ч. л.
  • Каєнський перець чилі мелений за смаком

Соус зі смородини, фото: instagram.com/mike.around.the.kitchen
Соус зі смородини, фото: instagram.com/mike.around.the.kitchen

Приготування:

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Перебираємо та миємо ягоди. Додаємо воду і ставимо в емальованій каструлі на слабкий вогонь. Варитися і томитися вони повиння близько години. Коли ягоди виділять сік, знімаємо їх з плити і залишаємо під кришкою ще на годину.

Часник пропускаємо через прес. Протираємо ягоди до однорідності - можна через сито, можна використовувати блендер. Ставимо масу на слабкий вогонь. Як тільки ягідна маса закипіла, додаємо сіль, цукор і хмелі-сунелі, помішуємо, варимо 3 хвилини. Далі черга каєнського перцю і коріандру. Проварюємо ще 3 хвилини. Останнім додаємо часник.

Тепер потрібно спробувати ложечку соусу, щоб зрозуміти, чого не вистачає на власний смак. В цілому наша суміш повинна проваритися на слабкому вогні 8-10 хвилин. Соус охолоджуємо під кришкою протягом 15 хвилин. Розливаємо у стерилізовані банки і закриваємо. Першу добу можна зберігати під ковдрою, потім в темному холодному місці. Відкрити соус можна вже через добу, якщо не терпиться.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня