Соковиті рулети з курячих стегенець: ідеальний варіант для бутербродів та на закуску
Рулети можна подати як основну страву чи закуску або зробити бутерброди
Гавдьо ОксанаАвтор
М'ясні рулетики, фото: instagram.com/vkusnaashki/
З курки або курячого м'яса можна приготувати безліч різноманітних страв. Особливо смачними виходять рулетики з курячих стегенець. Їх можна подати як основну страву з будь-яким гарніром або овочевим салатом. Також з них можна зробити бутерброди, або просто подати, як холодну закуску.
Курячі стегенця спочатку добре промиваємо, і обсушуємо за допомогою кухонних рушників. Робимо надріз по внутрішній стороні, і ножем акуратно вирізаємо кісточки, за допомогою кухонного молотка злегка відбиваємо. Всі компоненти для наповнення курячого філе нарізаємо невеликими брусочками.
Стегенце та філе натираємо невеликою кількістю солі, сушеним часником, чорним меленим перцем та улюбленими спеціями. Залишити на 10 хвилин для маринування. Далі викладаємо філе по краю розпластаного стегенця і звертаємо рулетом.
Кожен рулетик акуратно загортаємо у фольгу у декілька шарів, обов'язково обв'язуємо ниткою. Рулети можна запекти в духовці, можна зварити, а також приготувати в мультиварці чи пароварці. У духовці вони готуватимуться 35-40 хвилин, при температурі 180 градусів. Приблизно такий же час будуть варитися, на пару готуються трохи більше як годину.
Після приготування охолоджуємо рулети спочатку у фользі, при кімнатній температурі. Потім фольгу знімаємо, рулети зберігаємо в холодильник.