Яблучне варення вважають простим, мовляв здивувати ним не вийде. Ми з цим не згодні і готові довести вам зворотне.

Супер рецепт неймовірно смачного варення: бурштинове і густе, як мед, з красивими цільними часточками... Ммм... смакота!

Ну і ще один величезний плюс-зварити його зможе будь-хто, головне зрозуміти технологію-потрібно робити перерви, під час яких яблука просочуються цукровим сиропом, але залишаються цільними.

На 15 порцій нам знадобиться:

Яблука підійдуть будь-які, але смачніше варення з антонівки. Можна додати корицю, ваніль або зірочку бадьяна.

Все, ніяких крил єдинорога і неймовірних прихованих продуктів, які складно знайти. Але готувати це диво потрібно буде 2 дні.

Тепер про енергетичну цінність. У 100 грамах такого варення:

  • Білків-0

  • Жирів-0

  • Вуглеводів-55

  • Б / Ж / У: 0 / 0 / 100

  • Калорій - 223 ккал

Покроковий рецепт

Крок перший

Готуємо продукти. Цукор відміряємо вже після того, як нарізали яблука.

Крок другий

Добре промиваємо яблука і насухо витираємо. Видаляємо серцевину і нарізаємо акуратними скибочками.

Порада: чим тонше нарізати скибочки, тим красивіше буде варення. При цьому не знімаємо шкірку, в цьому випадку яблука розваряться і вийде джем.

Крок третій

Зважуємо яблука. Від цього залежить скільки цукру нам знадобиться - правильна пропорція 1:1.

Засипаємо цукром ломтики і залишаємо на 12 годин, щоб яблука дали сік.

Порада: засипати яблука краще відразу в тій посудині, у якій будете варити, щоб не втратити дорогоцінний сік.

Шай четвертий

Через 12 годин яблука добре пустили сік. Ставимо нашу посудину на вогонь, поступово гріємо і помішуємо дерев'яною лопаткою. Потрібно, щоб цукор повністю розчинився.

Порада: не перестарайтеся і не помніть яблучні ломтики. Не забуваємо, вони повинні бути цільними.

Крок п'ятий

Доводимо до кипіння і кип'ятимо варення на маленькому вогні близько п'яти хвилин.

Крок шостий

Ми залишаємо варення, щоб воно повністю охололо.

Крок сьомий

Знову ставимо нашу красу на вогонь і доводимо до кипіння. Знову даємо охолонути.

Порада: можна злегка перемішати масу, щоб яблука рівномірніше варилися

Повторюємо ці дії ще раз. Якщо варення добре загусло-припиняємо варити, а якщо ні - ставимо на вогонь, але вже на 15 хвилин.

Крок восьмий

Охолоджуємо наше варення і переливаємо в чисті банки. Стерилізувати не обов'язково, зберігається таке варення добре, там багато цукру і кислоти в яблуках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Хрусткий капустяний штрудель - рецепт пирога від справжнього майстра кулінарних шедеврів Висоцької

Як повідомляв портал Знай.ua торт за 10 хвилин - легко: рецепт коржів довгого зберігання заощадить час і сили

Також Знай.ua писав, що фруктовий торт без випікання-універсальний рецепт літнього десерту, який вийде у кожного.