Холодець - обов'язкова страва всіх святкових застіль. Справжній м'ясний холодець готується без використання желатину, а виключно на наваристому бульйоні. М'ясо для бульйону має бути досить жирним.

Крім того, обов'язково використовувати кістки, в яких містяться необхідні для застигання в'язкі речовини. Існує також курячий і рибний холодець, в яких допускається наявність добавок.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Тушка курки вагою 2 кг — 1 штука;
  • Курячі гомілки - 0,5 кг;
  • Цибуля - 1 шт. великого розміру;
  • Морква - 1 шт. середнього розміру;
  • Лавровий лист - 3 шт.;
  • Чорний і запашний перець горошком - 8 штук;
  • Корінь селери - 1 штука;
  • Часник - 3-4 зубчики;
  • Сіль - за смаком.

Холодець, фото: скріншот: YouTube
Холодець, фото: скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Приготування:

Видаліть з курячої тушки всі субпродукти, обполосніть під проточною водою, розділіть на дві частини навпіл і від кожної відокремте окосту. Складіть всі м'ясні інгредієнти у велику каструлю, в якій плануєте варити холодець, залийте питною водою приблизно на 7 см вище рівня м'яса. Увімкніть вогонь. Ретельно знімайте ложкою піну.

Після закипання зменште вогонь під каструлею до мінімального і варіть з прочиненою кришкою близько 4 годин. Періодично знімайте зайвий жир. Очистіть овочі і цілими киньте в бульйон. Також додайте перець, селеру і лавровий лист. Посоліть. Варіть ще 30 хв.

Холодець, фото: скріншот: YouTube
Холодець, фото: скріншот: YouTube

Дістаньте з бульйону овочі і м'ясо. Моркву можна нарізати кружечками і прикрасити нею блюдо. Коли м'ясо охолоне, вручну зніміть його з кісток, уважно стежте, щоб не залишилося дрібних кісточок. Подрібніть в довільному порядку, можна розібрати на волокна, а можна залишити у вигляді невеликих шматочків.

Процідіть бульйон кілька разів. На дно судків викладіть нарізану кільцями моркву і зелень, м'ясо, а зверху налийте бульйон, який до цього часу буде вже не гарячим, а теплим. Через 7-12 годин курячий холодець буде готовий до вживання.

Варіант оформлення холодцю

На дно порційної формочки наливаємо холодець і чекаємо коли застигне. Кладемо половинку яйця, зрізом вниз. І далі все решту. Коли підійде час подавати до столу, формочку опустити на 1-2 секунди в окріп, щоб порція легко звільнилася.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою. Запіканка з кабачків і сиру готується на початку сезону зі свіжих молодих овочів.

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня. Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.