Плетена булка з маково-вишневою начинкою за цим рецептом виходить незрівнянна - м'яка, ніжна, ароматна. Тому будьте обережні, оскільки її можна непомітно з'їсти дуже багато.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно 500 г
  • молоко 200 мл
  • йогурт вершковий 2-3 ст. л
  • дріжджі свіжі 20 г
  • масло вершкове 80 г
  • цедра 1 лимона
  • яйце
  • кардамон і шафран за смаком
  • ваніль
  • сіль за смаком
  • цукор 80-100 г

Плетена булка з начинкою, скріншот: YouTube
Плетена булка з начинкою, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Для начинки:

  • мак мелений 2 склянки
  • молоко стакан
  • мед рідкий 3/4 стакана
  • цедра 1 лимона
  • вишні морожені 3 жмені
  • мак 2 ч. л.

Приготування:

Дістати розморожуватись вишні на сито. У теплому молоці розвести дріжджі з 1-2 ст. л. цукру. Додати всі інші компоненти для тіста, крім жовтка, вимісити і поставити в тепле місце на годинку.

Для начинки проварити мак з медом в молоці до загустіння, додати цедру лимона. Тепер нехай остигає. Тісто вимісити і розділити на три рівні частини, розкачати кожну прямокутником (40х15 см.). У центр кожного по довжині розподілити третину макової начинки, зверху на неї кладемо вишні (1/3 частина), присипаємо трохи борошном і звертаємо в рулет. Так само робимо з двома іншими частинами тіста, які залишилися.

Плетемо косу з рулетів вже на деку, покритому пергаментом. Відставляємо на пів години в тепло. Розігріваємо духовку до 200°, змащуємо плетенку жовтком і посипаємо маком. Випікаємо протягом 25-35 хвилин.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня. Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.