Риба в томатному соусі - цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби. Головне тут, не заплутатися з правилами оброблення риби після того, як у неї будуть відрізані плавники, хвости і голови, видалені нутрощі. Ставриду і бичків можна консервувати цілком. Скумбрію, жереху, судака і сазана нарізають шматками.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1,5 кг риби;
  • 2 кг м'ясистих помідорів;
  • 300 г ріпчастої цибулі;
  • пшеничне борошно;
  • рослинна олія;
  • 5 горошинок чорного перцю
  • 3 горошинки запашного перцю;
  • 4 лаврових листочки;
  • 4 гвоздики;
  • 60 мл 5% оцту;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2,5 ст. л. столової солі.

Риба в томатному соусі, скріншот: YouTube
Риба в томатному соусі, скріншот: YouTube

Приготування:

Пересипте рибу 1,5 ст. л. солі і залиште на 30 хвилин. Томати очистіть і прокрутіть через м'ясорубку (або подрібніть блендером). Наріжте тонкими півкільцями цибулю і обсмажте до рум'яного кольору у великій кількості олії (150 мл). Викладіть в каструлю на плиті томати, додайте цибулю, горошинки перцю, лист лавровий, гвоздику.

Популярні новини зараз
Андрій Єрмак передбачив ситуацію на фронті в найближчі кілька місяців, Україна має час до зими Коханець Дорофєєвої Михайло Кацурін готовий до інтимного відео, але без Наді: "Режисер приїхав" Карпатська мольфарка Магдалена Мочіовські зізналася, як побачила уві сні закінчення війни: названо можливі терміни Маргарита Симоньян не приховує розчарування і натякнула росіянам на поразку в Україні: "Все пропало"
Показати ще

Всипте до томатів 1 ст. л. солі і цукор, влийте оцет, перемішайте, доведіть до кипіння. Обваляйте рибу в борошні і обсмажте до золотистого кольору на добре розігрітій сковороді з маслом. Зніміть рибу з вогню, дайте охолонути хвилин 40 і покладіть в чисті банки. Залийте рибу томатним соусом так, щоб він був нижче верху банок на 2 см.

Помістіть на плиту велику каструлю з встановленою решіткою на дні.
Поставте банки на решітку і наповніть водою каструлю так, щоб її рівень був нижче верхівок банок на 3-4 см, температура води повинна бути близько 70°С. Накрийте каструлю кришкою, доведіть воду до кипіння і кип'ятіть протягом 50 хвилин. Закрийте банки кришками і відміряйте на їх стерилізацію ще 6 годин на повільному вогні. Зачекайте, поки банки після стерилізації охолонуть, не відкриваючи каструлю.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом