Запасатися на зиму грибами можна починати вже приблизно з липня, але гриби цього місяця годяться скоріше на засолення або маринування. А ось на грибну ікру набагато практичніше пускати гриби більші після серпневих та вересневих дощів. Опеньки для такої заготівлі будуть ідеальним варіантом.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих опеньків
  • 2 шт. цибуля
  • 2 шт. морква
  • 4 зубчики часнику
  • 150 мл рослинної олії
  • 4 ст. л оцту 9%
  • сіль, перець мелений чорний за смаком
  • 4 ст. л томатної пасти

Гриби, фото: pixabay.com
Гриби, фото: pixabay.com

Приготування:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Гриби помити, проварити два рази у двох водах. Перекрутити через м'ясорубку. Цибулю очистити і теж прокрутити на м'ясорубці.
Моркву помити і натерти на середній тертці. Часник пропустити через прес.

Гриби і овочі змішати, посолити та поперчити, додати масло, томатну пасту і оцет. Тушкувати все разом протягом 30 хвилин. Розкласти у стерилізовані банки, закрити кришками та перевернути. Тоді укутати рушником і залишити на ніч до повного охолодження.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом