Ведуча Нового каналу також розповіла, як готує ароматний обліпиховий соус до страви

Ведуча проекту" Ревізор " (Новий канал), кулінар Юлія Панкова ділиться рецептом качиної грудки, до якої завжди готує обліпиховий соус. Обліпиха-одна з найкорисніших ягід осені, яка багата вітамінами групи В, С, Е, каротином і залізом.

Читайте Знай в Google News!

"Мені подобається поєднувати м'ясні страви з обліпиховим соусом, - розповідає ведуча. - Її терпкість і помірна солодкість додають пікантного смаку. А специфічний запах ягоди наповнює організм бадьорістю".

Інгредієнт:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще
  • 2 шт. – стебла розмарину
  • 2 шт. - качиної грудки
  • 1 гілочка-шавлії
  • 50 г-обліпихи
  • 5 г – меду
  • 20 мл. – білого портвейну
  • 50 г-адигейського сиру
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і перець за смаком

Обліпиха, фото з вільних джерел
Обліпиха, фото з вільних джерел

Приготування:

1. Викладіть в сотейник обліпиху, додайте мед, портвейн, влийте 50 мл води, посоліть. Уварите в два рази. Процідіть через сито і потримайте на вогні, поки соус не загусне.

2. У грудки зріжте по краях зайву шкіру. Потім зробіть ножем на шкірі сітку з надрізів.

3. Смажте без масла з гілочкою розмарину, шавлії і часником – спочатку на стороні шкіри: зайвий жир витече з надрізів. Смажити потрібно до ступеня medium rare, в крайньому випадку – до medium. Головне - не пересушіть. Посоліть і поперчіть.

4. Наріжте сир великими кубиками. Застеліть деко папером для випічки і викладіть на нього сир. Поставте в духовку, розігріту до 140 градусів, на п'ять хвилин.

5. Готову качку поріжте шматочками і розкладіть на тарілки. Між шматками м'яса викладіть розплавлений сир. Полийте обліпиховим соусом і прикрасьте розмарином.

Блюдо Панкової, фото: Новий канал
Блюдо Панкової, фото: Новий канал

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Ревізор Панкова дала важливі поради про головний продукт осені.

Як повідомляв Знай. ua, Ревізор Панкова поділилася ідеальним десертом, як приготувати шоколадні трюфелі з 3 інгредієнтів.

Також Знай. ua писав, що Ревізор Панкова дала корисні поради про види меду, рятує від безсоння і проблем зі шлунком.