У готовому вигляді сік з гарбуза та апельсина нагадує медовий бальзам з яскравим цитрусовим ароматом. Щоб зробити в домашніх умовах таку смакоту, будуть потрібні лише найпростіші продукти.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом гарбузового соку з апельсином на зиму поділився портал "Як зробити".

Інгредієнти:

  • гарбуз - 4 кг;
  • апельсини - 3 шт.;
  • цукор (або мед) - 800 г;
  • вода - від 5 до 7 літрів;
  • лимонна кислота - 15 г (1 ст. л.).

Гарбуз, фото: pixabay.com
Гарбуз, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Приготування:

Воду додають довільно, поки напій не матиме потрібну концентрацію. Лимонну кислоту можна замінити соком свіжих цитрусових. Для цього потрібно 2 лимони.

Апельсини чистять і розрізають на частини. Очищений м'якуш гарбуза нарізають часточками, а потім на кубики. Разом з апельсином складають у каструлю і варять до розм’якшення гарбуза. Для цього знадобиться близько 20 хв.

Потім подрібнюють отриману масу вручну або пропускають через м’ясорубку. Пюре віджимають через кілька шарів марлі або перетирають крізь сито для отримання напою з м'якушем. Додають лимонну кислоту, цукор і ставлять на маленький вогонь. Воду вливають порціями, для контролю за густотою продукту.

Довівши сік до кипіння, розливають його у стерильні місткості і герметично закривають металевими кришками. Оскільки гарбуз дуже делікатний у зберіганні продукт, то вкрай важливо дотримуватися стерильності посуду, прогрівати або кип’ятити банки і кришки перед фасуванням.

Апельсини, фото: Pixabay
Апельсини, фото: Pixabay

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби