Апельсинові цукерки з коньяком - цей рецепт виручить, якщо хочеться чогось особливого. Цукерки мають незвичайний смак, але готуються на дивовижу просто.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 апельсин
  • 200 г цукру
  • 4 гвоздики
  • 5 г желатину
  • 200 г темного шоколаду
  • 100 мл вершків (20-22%)
  • 150 г мигдалю
  • 20 мл коньяку
  • 100 г цукрової пудри

Апельсини, фото: Pixabay
Апельсини, фото: Pixabay

Приготування:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Зріжте цедру апельсина тоненьким шаром. Залийте її холодною водою і залиште на ніч. На наступний день воду злийте, цедру подрібніть, залийте склянкою води і поставте на малий вогонь на 30 хв. Поки варяться скоринки, очистіть апельсин, часточки звільніть від прозорих плівок і отриманий м'якуш розітріть блендером. У каструльку зі скоринками вилийте сік і додайте склянку цукру. Покладіть гвоздику і на маленькому вогні варіть ще 20 хвилин.

Замочіть половину столової ложки желатину в двох-трьох столових ложках води. Через 10 хв розтопіть на маленькому вогні і змішайте з джемом. Для трюфельної маси розтопіть 100 г шоколаду на водяній бані і змішайте з вершками. Для марципану залийте мигдаль окропом і залиште на дві-три хвилини. Очистіть від верхньої оболонки. 10 горішків відкладіть, решта змеліть, додайте по одній столовій ложці коньяку і вершків. Просійте цукрову пудру і замісіть мигдальне тісто.

Домашні цукерки, скріншот: YouTube
Домашні цукерки, скріншот: YouTube

Відкладені горішки порубайте і обсмажте на сковороді до світло-золотистого кольору. На пергаментному папері, злегка посипаному цукровою пудрою, розкачайте марципан. Сформуйте його у вигляді прямокутника товщиною пів сантиметра. Рівномірно посипте горішками. Мармелад можна викладати коли він досить схопиться, але буде ще текучий. Шар мармеладу теж пів сантиметра товщиною.

Зверху покладіть трюфель. Якщо він встиг затвердіти слід злегка підтопити його на водяній бані і добре перемішати. І трюфеля теж пів сантиметра. Тришарову конструкцію ставимо в холодильник для повного затвердіння і охолодження на 10 хв.

У високу місткість налийте дуже гарячої води, підготуйте паперову серветку. Перед кожним розрізом ніж опускайте в гарячу воду, щоб метал гарненько прогрівся, насухо витирайте серветкою і акуратно розріжте цукеркову заготовку.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гарбузовий сік з апельсином: рецепт десертного напою, який стане джерелом корисних речовин взимку

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби