Телеведуча, кулінарний експерт, суддя реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом натуральних пастил з яблук, слив, груш і малини з додаванням м'яти, кориці, кардамону та інших спецій. Як приготувати натуральний смаколик вдома вона показала у детальному відеорецепті на своєму каналі у YouTube.

Читайте Знай в Google News!

Тетяна Литвинова, фото: YouTube
Тетяна Литвинова, фото: YouTube

Інгредієнти для пастили:

  • Яблучно-сливова: пюре з яблук 600 г + пюре зі слив 150 г.
  • Яблучно - грушева: пюре з яблук 450 г + пюре з груш 300 г.
  • Яблучно - малинова: пюре з яблук 500 г + пюре з малини 200 г.

Додатково:

Популярні новини зараз

Данилко не встояв перед попою Полякової на "Масці": Оля нагнулася прямо перед ним

Молода дівчина вийшла заміж за п'ятьох братів і приголомшила світ: "Сплю по черзі..."

Дружина Віктора Павлика показала, в чому плюси чоловіка 50+: оце так сосиска!

Аліна Гросу жорстко відповіла на нападки Олі Полякової: "Нехай заздрить мовчки"

Показати ще
  • олія оливкова для змазування пергаменту
  • м'ята, кардамон, кориця, слайси полуниці, мед - на свій смак

Фруктові пастилки, фото: Тетяна Литвинова / YouTube
Фруктові пастилки, фото: Тетяна Литвинова / YouTube

Приготування:

За словами Литвинової, швидше і ефективніше готувати пастилу в сушильних шафах. Проте, можна і в духовці, але тоді ви повинні бути впевнені, що термостат добре тримає температуру 50-70 градусів.

Щоб приготувати пюре, фрукти почистити, покласти у каструлю з невеликою кількістю води, зварити і збити блендером до однорідної консистенції. Слива і груша дадуть багато рідини, яку потрібно обов'язково злити. Яблука ж, наприклад, можна запекти у духовці.

Фруктові пастилки, фото: Тетяна Литвинова / YouTube
Фруктові пастилки, фото: Тетяна Литвинова / YouTube

Форму застелити пергаментом і злегка змастити оливковою олією. Змішуємо пюре, дотримуючись пропорцій. Якщо фрукти дуже кислі, то додайте мед. Викладаємо масу на піддон і розрівнюємо лопаткою.

До пюре можна також додати перемелену блендером м'яту. Додати спеції на ваш смак. У духовці пастила буде сохнути приблизно 6-8 годин.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні