Курячі ніжки у листковому тісті, запечені у духовці: швидкий рецепт шалено смачної страви
Страва виходить не лише красивою, але й смачною і ситною
Гавдьо ОксанаАвтор
Курячі ніжки в тісті, скріншот: YouTube
Курячі ніжки в тісті в духовці - цей рецепт один з найпростіших. При цьому страва виходить смачною і ситною. Замість курячих гомілок, можна запекти стегна. Спосіб запікання при цьому не зміниться. Під час приготування слідкуйте за температурою духовки для того, щоб ніжки рівномірно пропікалися. Бажано використовувати рафіновану олію, оскільки вона не має гіркуватості і не піниться.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
Вимити гомілки і обсушити паперовим рушником. Видавити часник і з’єднати з улюбленими спеціями. В отриманому маринаді зі спецій і часнику обваляти курку. На курці між шкуркою і м’ясом сформувати кишеньку. Нарізати сир тонкими скибочками і вставити їх в отримані кишеньки.
Просіяти на робочу поверхню борошно і розкачати розморожене тісто. Розкатане тісто порізати на шматочки шириною 1,5-2 см. Обмотати кожну ніжку смужкою тіста. Якщо однієї смужки не вистачить, потрібно взяти наступну. Курка буде готуватися швидше, якщо її обмотувати не щільно.
Обмазати тісто жовтком і посипати кунжутним насінням. Розкласти ніжки в тісті на деко і пекти в духовці протягом пів години при 180 градусах. Курка буде готова, як тільки з’явиться золотава скоринка на тісті. Після цього її можна вийняти і гарячою подавати на стіл.