Яблучний мед являє собою дуже густий фруктовий сироп, який можна дуже просто приготувати на зиму в будь-яких кількостях. Така незвичайна заготівля також є хорошим противірусним засобом, вона підтримає імунну систему і не дасть застуді навіть і шансу. Яблучний мед можна сміливо використовувати в якості інгредієнта для приготування інших страв.

Читайте Знай в Google News!

Смачними вийдуть коржі на основі такого сиропу, та й просто торти з яблучним медом матимуть смачний аромат. Про цей рецепт стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Дневник дачника".

Яблука і мед, фото: ptoday
Яблука і мед, фото: ptoday

Що нам потрібно:

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

- яблука-2. кг;

- цукор-кг;

- вода.

Яблучний мед, фото: bigmir.net
Яблучний мед, фото: bigmir.net

Спосіб приготування:

- Яблука промити і нарізати на четвертинки разом з серцевиною. Вирізати потрібно тільки підгнилі місця і четвертиночки. Далі заливаємо яблука водою, щоб вони були повністю покриті. Тепер потрібно довести до кипіння і варити до того моменту, поки яблука не розваряться.

- За допомогою друшляка і рушника або марлі відціджуємо сік, додаємо цукор з розрахунку на 1.5 літра соку - 1 кг цукру. Варити до густоти сиропу, розлити по стерильним банкам і закрити. Мед охолоне, настоїться і буде схожий на желе або на ніжний мармелад.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, гречана, манна, кукурудзяна, перлова: як правильно варити каші.

Як повідомляв Знай.uа, кекс з родзинками, вишнею, горіхами і коньяком: випічка, яка перетворить звичайне чаювання на свято.

Знай.uа писав, запечена картопля з курячим філе і маринованими огірками: оригінальний спосіб приготування.