Для того щоб приготувати пікантну, ароматну закуску під назвою "баклажани "по-особливому" необхідні наступні інгредієнти: 1,5 кілограма баклажанів, 200 грам петрушки, 100 мілілітрів масла і натурального винного оцту. Також 25 грам солі і цукру (1 столова ложка з верхом), по чайній ложці подрібненого коріандру, паприки і сухої аджики. Ще головка часнику, 500 гр. моркви, два зеленого італійського перцю, 150 гр. Червоного не гострого або болгарського перцю і один гострий перець.

Читайте Знай в Google News!

Ця закуска прикрасить будь-який святковий стіл. Її можна їсти як влітку, так і зробити заготовку на зиму. Баклажани ми будемо запікати в духовці, тому ставимо її розігріватися на 190 градусів. І тим часом нарізаємо кубиками баклажани. Викладаємо на деко. За бажанням можна застелити пергаментним папером або фольгою. Розрівнюємо баклажани, щоб вийшов не дуже товстий шар. Злегка збризкуємо рослинним маслом.

Відправляємо баклажани в розігріту духовку і випікаємо до напівготовності. Поки запікаються баклажани необхідно підготувати інші продукти. Петрушку дрібно нарізаємо і згодом пересипаємо в глибоку миску. Морква ж слід натерти на тертку для корейської моркви.

Далі потрібно подрібнити залишилися овочі за допомогою блендера, в чашу якого засипаємо часник, перець з насінням (можна і очистити, за бажанням). Готову кашку відставляємо в сторону.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Щоб підготувати маринад, в кухлик наливається натуральний винний оцет, який краще використовувати замість столового при консервуванні. Також додається рослинне масло, сіль, цукор, суха аджика, паприка і коріандр. Перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Маринад на вогні помішувати, щоб повністю розчинився цукор і сіль і в момент закипання викладаємо туди підготовлену суміш з перцю і часнику. Гарненько перемішуємо і як тільки почне закипати, відразу знімаємо.

Гарячою сумішшю заливаємо моркву з петрушкою і відставляємо в сторону. Минуло 25 хвилин, баклажани готові, вони стали м'якими, злегка щільними і найголовніше, що вони не перетворилися в кашу. Їх слід перекласти до решти продуктів і гарненько перемішати.

Якщо ви плануєте цю закуску заготовити на зиму, її потрібно прямо гарячої розкласти в стерилізовані банки і поставити стерилізуватися на хвилин 10-15.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кекси з лаваша з мегапростих продуктів - ідеальний варіант для сніданку або перекусу.

Як повідомляв "Знай.ua", дієтолог підказала, як отримати ідеальний здоровий загар без солярію

Знай.ua писав, помідори скибочками в желе: сама незвичайна консервація на зиму, яку ви точно не пробували.