Шарлотка, мабуть, є найпопулярнішою випічкою з яблуками. Вона готується напрочуд легко, і з'їдається із задоволенням. Щоб пиріг вийшов пишним, дуже важливо добре збити яйця з цукром. Якщо ви використовуєте солодкі яблука, кількість цукру можна зменшити.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 3 курячих яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сметани
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч/л соди
  • 3 середніх за розміром яблука
  • жменя заморожених порічок
  • жменя замороженої чорної смородини

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Приготування:

Збити яйце та цукор. Ввести сметану, збити. Соду гасимо оцтом, додаємо і збиваємо. Яблука готові, залишилося нарізати їх тонкими скибочками. У тісто вводимо борошно, збиваємо до однорідної маси.
Половину тіста для "шарлотки" виливаємо в змащену форму маслом і укладаємо яблука.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Далі викладаємо заморожену смородину та порічки. Заливаємо зверху залишками тіста і випікаємо в духовці 30-40 хв при 180 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо вона суха - готово. Перевертаючи, витягуємо виріб з форми. Шарлотку можна подавати до столу не прикрашаючи і навіть гарячою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні