Тетяна Литвинова найбільш популярна українцям завдяки участі в реаліті-шоу "МастерШеф", яке виходить на телеканалі "СТБ" з 2011 року. Зараз вона опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram частину домашнього рецепта італійського сиру — моцарелла.

Читайте Знай в Google News!

Повноцінний рецепт був опублікований на сервісі Youtube. Серед інгредієнтів потрібно непастеризоване домашнє молоко в кількості трьох літрів, столовий 9% оцет-6-8 столових ложок, і сіль для розсолу. В результаті повинно вийти 370 грам з 3 літрів молока. Сир вийде ідеальної якості за вартістю молока.

Молоко необхідно нагріти до температури 40°C. Без градусника це можна зрозуміти за допомогою пальця, який необхідно занурити в рідину і якщо ви відчуваєте тепло, але вам не гаряче, це означає нормальну температуру.

Оцет необхідно додавати по одній столовій ложці і після кожної-розмішувати. Це дозволить утворитися процесу створаживания. Ви повинні помітити, що у вас з'являється сироватка. Однак необхідно протягом усього процесу стежити за температурою, яка не повинна опускатися нижче 40°C. рідина повинна стати менш важкою і більш рідкою, прозорою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Потім необхідно надіти гумові рукавички, так як для процесу згортання кульки моцарели необхідно скористатися руками, яким буде гаряче в молоці. Необхідно видавити рідину з отриманого великого кулі, який згодом слід відкласти в миску, а залишилася сироватку з каструлі знову поставити на плиту і довести до 70°C.

У гарячу рідину, доведену до потрібної температури, потрібно відправити грудочку сиру і витягати його під дією плавлення. Кулька поступово необхідно "запакувати", коли він почне ставати пластичним, і відправити в миску з крижаною водою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, пишні і м'які панкейки, немов хмарка: найвдаліший рецепт десерту.

Як повідомляв "Знай.ua", мариновані курячі шлуночки: ніхто не зможе здогадатися, з чого насправді це блюдо.

Знай.ua писав, яблучна шарлотка з секретом: додаткові складові перетворять буденний пиріг у святковий.