Нехай Хелловін свято і "імпортне", українці теж чекають його з нетерпінням — причому і діти, і дорослі. Вбиратися в страшні костюми, прикрашати кімнату в "цвинтарному" стилі, наносити на обличчя забавний грим і відправлятися гуляти вночі — це і весело, і захоплююче. І хоча це свято часто критикується православною церквою, мовляв, навіщо ж вбиратися нечистю, його із задоволенням відзначають не тільки в США, але і в усьому світі.

Точно визначити, звідки взялося це свято, історики не можуть. Одні кажуть, що Хеллоуїн має кельтське походження. В Оксфордському словнику написано, що слово" Хелловін " вперше згадується в ХVI столітті як шотландське скорочення англійської фрази All-Hallows-Even (з англ. - "Вечір всіх святих"). Так в той час називали ніч перед католицьким Днем Всіх Святих, який потрапляв на 1 листопада.

Святкувати Хеллоуїн-значить, ще й накривати стіл відповідно. Гарбуз доведеться купувати і вирізати відповідну форму власноруч. Можна купити в тематичних магазинах різні пряники-гробики і цукерки у вигляді очей, печиво у вигляді кажанів і т.д. а можна проявити фантазію і приготувати кулінарні "ужастики" самі. Якщо привернете до цього ще й дітей, вони будуть в захваті! Видання Інформатор опублікувало кілька рецептів "жахливої" кухні.

КРИВАВО-ЧЕРВОНИЙ ПУНШ

Інгредієнт:

Популярні новини зараз

Квітуча Кароль і батько Балан: сімейний кадр Тіни і Дана з дитиною потрапив в мережу

Чек з Буковелю позбавив українців дару мови: "Буде ще в лютому локдаун"

Гола українська Кардашьян засвітила більше, ніж зазвичай: "Коли ж ти навчишся"

Помер зірка серіалів і кіно, серце не витримало

Показати ще
  • свіжий журавлинний сік-3 склянки;

  • газована вода-3 склянки;

  • пюре із заморожених ягід - 1 стакан;

  • колотий лід - 1 стакан;

  • мед або цукор за смаком;

Приготування:

  • у скляному посуді для пуншу з'єднати журавлинний сік, газовану воду, ягідне пюре і лід. Добре перемішати. Пунш розлити по 8 келихах;

  • для того, щоб зробити лід в стилі свята, помістіть в формочки для льоду пластмасових павуків або жуків, залити їх водою і заморозити. Покласти кілька кубиків льоду в келихи і налити криваво-червоний пунш

М'ЯСНІ МУМІЇ

Інгредієнт:

  • 450 грам листкового тіста;

  • 700 грам м'ясного фаршу;

  • 2-3 цибулини;

  • 1/2 пучка петрушки;

  • 3 зубчики часнику;

  • 1 яйце;

  • солі;

  • перець;

Приготування:

  • посолити і поперчити м'ясний фарш, перемішати з подрібненим часником і петрушкою. Розморозити тісто і розкачати його. Нарізати тісто на довгі і дуже тонкі смужки;

  • з фаршу зробити невеликі фрикадельки, нанизати їх по три штуки на довгу зубочистку (або просто приліпити один до одного). Обмотати м'ясні кульки тестом, але не щільно-повинні залишитися великі проміжки, через які буде видно фарш;

  • кладемо мумії на деко і змащуємо збитим жовтком. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 40 хвилин;

  • вирізаємо для мумії очі з яєчного білка і маслин.

ПЕЧИВО " ЗЕЛЕНІ ПАЛЬЦІ»

Інгредієнт:

  • яйце;

  • 50 грам цукру;

  • 100 грам вершкового масла;

  • 220 грама пшеничного борошна;

  • 2 міліграма зеленого харчового барвника;

  • мигдаль;

  • солі;

Приготування:

  • яйце збити з цукром і сіллю;

  • додати кубиками нарізане м'яке вершкове масло;

  • додати борошно і замісити тісто;

  • додати барвник і ще раз вимісити. Загорнути в пакет і прибрати в холодильник на 1 годину;

  • зліпити пальчики і викласти на деко;

  • на місце кігтя вставити горішки мигдалю;

  • випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин до світло золотистого кольору;

  • остудити і викласти на блюдо.

БУРІТО З ОЧИМА

Інгредієнт:

  • 600 грам вареної курячої грудки;

  • 1 болгарський перець;

  • 1 помідор;

  • 1 ріпчаста цибуля;

  • 100 грам твердого сиру;

  • майонез;

  • маслина;

  • лаваш для буріто;

Приготування:

  • Розігріти духовку до 190 градусів, змастити лаваш для буріто з двох сторін рослинним маслом, а ще змастити решутку в духовці. Потім викласти лаваш на решітку так, щоб його кінці звисали вниз і випікати 10 хвилин;

  • приготувати інгредієнти-курку і овочі подрібнити, сир натерти;

  • дістати з духовки лаваш для буріто, який тепер тримає форму, покласти в нього начинку і посипати сиром. Посередині на кожен буріто зробити по краплі майонезу, а зверху покласти кружечки оливок, імітуючи очі.