Восени достигає калина. і це чудова можливість приготувати смачні вина та лікер з цієї корисної ягоди. Щобільше, рецепти навдивовижу прості.

Читайте Знай в Google News!

Столове вино - градусів 12-15:

  • 1 літр соку калини
  • 1 склянка води
  • 2 склянки цукру
  • 50 г родзинки для бродіння

Десертне вино - градусів 16-18:

  • 1 літр соку калини
  • 6 склянок води
  • 2,5 склянки цукру
  • 50 г родзинки для бродіння

Лікер - градусів 18-20

Популярні новини зараз

Батько задушив двох дітей, щоб їх мати від нього не пішла: "Знав, що він мені потрібен. Це був контроль"

Українці зраділи, що на місці Тіни Кароль в шоу "Голос країни" опинилася Оля Полякова: "Тільки вперед"

Українку вбили в Польщі дорогою на роботу: труп пролежав всю ніч, дочка в паніці

В Індії жінка народила малюка з 4 руками і ногами - сплелися з близнюком в животі

Показати ще
  • 1 літр соку калини
  • 1 склянка води
  • 3 склянки цукру
  • 50 г родзинок для бродіння

Калина, скріншот: YouTube
Калина, скріншот: YouTube

Калинове вино, фото: Instagram
Калинове вино, фото: Instagram

Приготування:

Всі три рецепти готуються однаково. Спершу обов'язково потрібно прибрати гіркоту з ягід, тому кладемо їх в морозилку на 5 годин. Після цього прокручуємо калину на м'ясорубці. В емальованому посуді змішуємо ягоду з цукром і водою. Додаємо родзинки.

Накриваємо марлею, і залишаємо на п'ять днів при кімнатній температурі, помішуючи час від часу дерев'яною ложкою. Через п'ять днів віджимаємо через марлю, складену в кілька шарів. Розливаємо в скляні банки і одягаємо на них медичні рукавички. В одному пальчику робимо голкою прокол, щоб не вибухнула.

Коли рукавичка опаде, вино зціджуємо від осаду і розливаємо по пляшках. Вино буде готове через місяць. Зберігати його потрібно в прохолодному темному місці. Вина з калини подають холодними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.