Грамотно приготований язик — це справжній делікатес! Страва із застосуванням певних секретів вийде без жодного стороннього запаху. Однак, правильно його відварити і почистити вміють далеко не всі. Найчастіше в кулінарії використовують яловичий або телячий язик, а також свинячий - але рідше.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом приготування вишуканого, ніжного і дуже поживного маринованого язика поділилася редакція "Важливо Знати".

Маринований язик, фото: кадр з відео
Маринований язик, фото: кадр з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще
  • 500 г свинячого язика
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. оцту (бажано рисового або яблучного)
  • 3 ст. л. рослинної олії (без запаху)
  • 2 ч. л соєвого соусу
  • 0,5 ч. л. солі
  • спеції (чорний і запашний перець, хмелі-сунелі на свій смак)
  • 2,5 ст. л. води
  • 0,5 ч. л. цукру

Приготування:

Язик кладемо у холодну воду і даємо закипіти. Після цього варимо ще 5 хвилин. Потім зливаємо воду, моєму і знову ставимо варитися на повільному вогні ще протягом 1,5 години. Коли язик буде готовим, поміщаємо його в холодну воду на 15 хв, щоб було легше його почистити (для цього рухаємося від кореня вгору). Тепер нарізаємо його на дрібні шматочки.

Маринований язик, фото: кадр з відео
Маринований язик, фото: кадр з відео

Маринований язик, фото: кадр з відео
Маринований язик, фото: кадр з відео

Маринований язик, фото: кадр з відео
Маринований язик, фото: кадр з відео

Для приготування заправки з'єднуємо в мисочці рослинну олію, воду, оцет, а потім сіль і цукор. Ретельно збиваємо всі інгредієнти до повного розчинення кристалів. Додаємо спеції і соєвий соус. Знову злегка збиваємо. Маринад повинен вийти кисло-солодким на смак.

Тепер подрібнюємо часник і змішуємо з нарізаним язиком і залишаємо на 15 хв. Кладемо язик з часником в маринад і присипаємо зеленню. Ставимо в холодильник на всю ніч (бажано від 5 до 10 годин). Декілька разів перемішати при можливості.

Маринований язик, фото: кадр з відео
Маринований язик, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.