Прополіс, який є одним з продуктів бджільництва, має унікальний цілющий склад. Завдяки цьому його настоянка на спирту широко використовується в народній медицині в лікувальних цілях.

Читайте Знай в Google News!

Для приготування настоянки з прополісу потрібно взяти хорошу горілку міцністю не нижче 40 градусів і якісний прополіс. Він повинен бути коричневого або коричнево-зеленуватого кольору; приємно пахнути медом і деревними нирками; залишати в роті при розжовуванні відчуття печіння і гіркоти. Крім того, при натисканні на поверхню шматочка прополісу на ньому має залишитися поглиблення. Рецептом настоянки поділився PRO Wellness блог.

Бджоли, фото: кадр з відео
Бджоли, фото: кадр з відео

Приготування настоянки з прополісу:

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Помістити продукт в холодильник на 4 години. Подрібнити заморожений прополіс і залити його холодною водою. Почекати поки сміття підніметься на поверхню, а чистий продукт осяде на дно. Злити воду з частинками сміття. Розсипати шматочки очищеного продукту на чистому паперовому рушнику і сушити природним способом.

На 50 прополісу беруть стільки ж горілки, кладуть продукт в місткість з темного скла і заливають алкоголем. Герметично закривають посудину кришкою, збовтують вміст і залишають настоюватися протягом 15 днів в темному місці.

Бджоли, фото: siberianhealth.com
Бджоли, фото: siberianhealth.com

Настоянка прополісу на горілці відмінно зміцнює імунітет. Речовини, що входять до складу настоянки з прополісу, активізують захисні функції організму. Вона застосовується і під час відновлення після затяжних, важких захворювань. Цей засіб приймають при застудах паралельно з основним лікуванням. Воно допомагає також позбутися від синуситів і отитів. Має яскраво виражені антибактеріальні властивості.

Для лікування гнійних ран їх обробляють настоянкою перед сном. Рекомендується паралельно пити з ранку натщесерце чай з лимоном, додавши чайну ложку настоянки. Слід пам'ятати, що продукти бджільництва містять сильні алергени. Це засіб не рекомендується вживати при вагітності, хворобах печінки і жовчного міхура, нирок і підшлункової залози. Щоб уникнути проблем, потрібно порадитися з лікарем.

Бджоли, фото: кадр з відео
Бджоли, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.