Якщо дитина не любить каші, це можна легко виправити, приготувавши страву, опираючись на наступні поради. Каша на сніданок завдяки цим хитрощам виходить дуже смачною і ситною.

Читайте Знай в Google News!

При виборі крупи звертайте увагу, щоб зерна були цільними. Перед варінням обов'язково переберіть крупу, щоб відібрати погані зерна, та промийте її. Перший раз промивайте холодною водою, другий раз - гарячою. Холодна вода видаляє з поверхні зерен крохмаль, гаряча - жир. Рис промивають тільки при приготуванні з нього плову або гарніру. Деякі види дрібних круп зручно промивати, загорнувши в марлю.

Смакові та поживні властивості каші підвищаться, якщо попередньо прожарити крупу на сковороді без масла. Перед засипанням в каструлю можна залити крупу окропом - каша приготується швидше і збереже більше корисних речовин.

Каші, фото: pixabay.com
Каші, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Якщо ви варите кашу на воді, вона повинна бути кип'яченою і не жорсткою. Кип'ячене молоко погано засвоюється дитячим організмом, тому молочна каша не підходить для щоденного харчування. Щобільше, може зробити дитину з ослабленим імунітетом алергіком.

Кашу варять на середньому вогні, не допускаючи сильного кипіння. Засипавши крупу, почекайте, коли вода закипить, потім злийте воду, замінивши її на чисту. Вода на зміну повинна бути гарячою. Разом з першою водою піде зайвий крохмаль і гіркота. Будь-яку кашу перемішуйте повільно, навар і спливаюче лушпиння прибирайте лопаткою або шумівкою. Готову кашу залишають нудитися під кришкою або щільним рушником.

Завдяки додаванню вершкового масла каша стає ще смачнішою. У легкі каші можна додати сіль, цукор, молоко, прянощі, мед, варення, фрукти і сухофрукти. У ситні каші додають овочі, гриби і зелень.

Приготування каші, фото: instagram.com/cooks.story
Приготування каші, фото: instagram.com/cooks.story

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.