Якщо дитина не любить каші, це можна легко виправити, приготувавши
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
При виборі крупи звертайте увагу, щоб зерна були цільними. Перед варінням обов'язково переберіть крупу, щоб відібрати погані зерна, та промийте її. Перший раз промивайте холодною водою, другий раз - гарячою. Холодна вода видаляє з поверхні зерен крохмаль, гаряча - жир. Рис промивають тільки при приготуванні з нього плову або гарніру. Деякі види дрібних круп зручно промивати, загорнувши в марлю.
Смакові та поживні властивості каші підвищаться, якщо попередньо прожарити крупу на сковороді без масла. Перед засипанням в каструлю можна залити крупу окропом - каша приготується швидше і збереже більше корисних речовин.
Якщо ви варите кашу на воді, вона повинна бути кип'яченою і не жорсткою. Кип'ячене молоко погано засвоюється дитячим організмом, тому молочна каша не підходить для щоденного харчування. Щобільше, може зробити дитину з ослабленим імунітетом алергіком.
Кашу варять на середньому вогні, не допускаючи сильного кипіння. Засипавши крупу, почекайте, коли вода закипить, потім злийте воду, замінивши її на чисту. Вода на зміну повинна бути гарячою. Разом з першою водою піде зайвий крохмаль і гіркота. Будь-яку кашу перемішуйте повільно, навар і спливаюче лушпиння прибирайте лопаткою або шумівкою. Готову кашу залишають нудитися під кришкою або щільним рушником.
Завдяки додаванню вершкового масла каша стає ще смачнішою. У легкі каші можна додати сіль, цукор, молоко, прянощі, мед, варення, фрукти і сухофрукти. У ситні каші додають овочі, гриби і зелень.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,