Медовуха - це найдавніший, дуже корисний і смачний алкогольний напій з меду. Чим більше витримка, тим більше градус! Медовуху цілком можна приготувати вдома.

Читайте Знай в Google News!

Простим рецептом медовухи ділиться сайт 1000 menu.

Інгредієнти:

  • Мед - 350 г
  • Вода - 2 л
  • Хміль - 1 ч. л
  • Дріжджі - 1 ч. л

Бджоли, фото: siberianhealth.com
Бджоли, фото: siberianhealth.com

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Приготування:

Для приготування домашньої медовухи використовуйте ароматний, квітковий мед. Відміряйте необхідну кількість хмелю і дріжджів. Можна використати хміль і спеціальні пивні дріжджі. Знайти це все можна в спеціалізованому магазині з пивоваріння.

Відміряйте необхідну кількість води. Налийте в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте мед і перемішайте до повного його розчинення. Дайте суміші покипіти хвилин 5. Під час кипіння знімайте піну, яка буде утворюватися.

Потім перелийте все в банку і остудіть до теплого стану. Вмішайте дріжджі і хміль. Накрийте банку марлею і приберіть в тепле місце на кілька днів для бродіння. На бродіння піде 5-7 днів.

Після припинення процесу бродіння напій процідіть через кілька шарів марлі. Чим більше шарів, тим менше потім буде осад. Розлийте по пляшках, закрийте кришками і поставте в прохолодне місце для настоювання і зберігання. Через тиждень напій можна пробувати.

мед, фото Pxhere
мед, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.