Сало є джерелом таких цінних і незамінних жирних кислот як: пальмітинова, олеїнова, лінолева, ліноленова, стеаринова. Жир є одним з найнеобхідніших харчових компонентів для людського організму.

Читайте Знай в Google News!

Про корисні властивості сала пише УкрМедіа.

Сало, фото з відкритих джерел
Сало, фото з відкритих джерел

Свиняче сало – це товстий шар підшкірного жиру, де накопичуються і зберігаються різні біологічно активні речовини, жиророзчинні вітаміни, антиоксиданти. В ньому містяться вітаміни А, Е, D, F, мікроелементи (селен), жирні кислоти (насичені й ненасичені). Найціннішою серед кислот, що містяться в салі, є арахідонова кислота – поліненасичена жирна кислота, яка покращує роботу головного мозку, серцевого м’яза, впливає на роботу нирок та поліпшує склад крові, виводячи з неї зайві холестеринові бляшки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

При підвищеному рівню холестерину радять з’їдати щодня по невеликій скибочці сала – нормалізація холестеринових відкладень гарантована. Значно посилюються корисні властивості сала при вживанні його з часником.

Сало є джерелом таких цінних і незамінних жирних кислот як: пальмітинова, олеїнова, лінолева, ліноленова, стеаринова. Висока концентрація цих компонентів посилює біологічну активність сала в п’ять разів, у порівнянні з вершковим маслом. Лецитин, що міститься в салі цілюще впливає на судини і клітинні мембрани, зміцнює їх, робить більш еластичними.

Хліб, сало, цибуля, фото pixabay
Хліб, сало, цибуля, фото pixabay

Проте, треба пам’ятати, що помірне споживання сала приносить користь, а його шкода полягає в надмірному захопленні. Денною нормою жирів для дорослої людини можна вважати 9-12 г сала, максимальна тижнева порція – 100 г, тоді від сала буде тільки користь.

Віддавайте перевагу солоному або маринованому салу. Водночас копченим, смаженим або вареним краще не захоплюватися, багато біоактивних речовин розпадаються і не приносять користі.

Найкраще вживати сало зранку - організм отримає крім корисних речовин, потужне енергетичне підживлення. Адже калорійність сала досить висока – 770 кал на 100 г. Ранкова скибочка сала принесе користь і тим, хто страждає порушеннями роботи травного тракту. Сало посилює відходження жовчі, яка накопичується в організмі за ніч, тим самим сприяє очищенню організму.

Корисні властивості сала відчутні в тому випадку, якщо ви вживаєте натуральний екологічно чистий продукт. Вибирайте чисте сало, м’яке і гарне зовні, без жодних прожилок, сполучних волокон тощо, вирощені на натуральному природному кормі, без гормональних добавок, пестицидів, токсинів. Зберігайте сало в холодильнику і не вживайте несвіжий продукт. Пожовтіле сало шкідливе для організму.

Сало, скріншот відео
Сало, скріншот відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.