Журналістка Людмила Бадалян продовжує кулінарний експеримент ТСН у спецпроекті "Жахливо смачно" і на сьогоднішній день знайшла незвичайну страву на Херсонщині, де разом з місцевими кулінарними експертами ТСН готувала качку в кавуні.

Читайте Знай в Google News!

У Херсонській області однією з головних кулінарних родзинок регіону вважається кавун, якого можуть консервувати, додавати в салати замість помідорів, робити соус "бекмес" (кавуновий мед) і поєднувати з сиром.

Тому знайомство з керівником обласного центру народної творчості Володимиром вилилося в унікальний рецепт качки в кавуні під час незвичайного гастротуру Україною ТСН. Подібний рецепт відомий в місцевих селах з 18 століття.

Жахливо смачно, фото: 1+1

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Володимир розповів, що кавун запікається прямо в духовці або ямі з дровами і діє як каструля, сковорідка або термопакет. А для того щоб приготувати страву за цим рецептом, нам знадобиться молода качка, вагою близько півтора або двох кілограм, також стиглий 7-8-кілограмовий кавун, "бекмес", овочі, зелень, часник і спеції за смаком.

Качку слід промити і залишити на тарілці, тоді як кавун розрізати навпіл і очистити його столовою ложкою від всієї начинки. Птицю після того, як ягода була очищена, качка натирається спеціями, "бекмесом" і часником і кладеться в одну з половинок кавуна, а другий — накривається.

Духовку потрібно розгоріти до 250 градусів і запікати блюдо протягом двох годин. А потім викласти качку на тарілку і прикрасити зеленню і овочами. "Качка ніжна, і просто з димком, але ... Виходить, що кавун на смак взагалі не вплинув. А був скоріше для "вау-ефекту", - розповіла журналістка.

У спецпроекті "Жахливо смачно" у вечірньому випуску ТСН на телеканалі" 1+1 " можна і далі знайомитися з несподіваними кулінарними відкриттями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопля, гриби і ніякої зайвої мороки: як зліпити вареники по-полтавськи практично з нічого.

Як повідомляв "Знай.ua", українець без сала, як човен без весла: корисні властивості улюбленого національного делікатесу, про які ви не здогадувалися.

Знай.ua писав, легендарна Козацька медовуха в домашніх умовах: точнісінько, як на ярмарку.