Найпростіший рецепт квашеної капусти, так як готували наші дідусі і бабусі. Всього три інгредієнти, а який результат - смачна, соковита і хрустка капуста.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом квашеної капусти поділився сайт Cookpad.

Інгредієнти:

  • 3 кг капуста (зимовий сорт)
  • 90 г моркви (30 г на 1 кг капусти)
  • 70 г солі (від 20 до 25 г на один кг капусти, але не більше)

Приготування:

Капусту зимового сорту нашаткувати та викласти у велику миску. Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти. Посолити капусту і перетерти до появи соку. Перекласти її в емальовану каструлю. Зверху покласти тарілку і вантаж, наприклад, у вигляді трилітрового бутля з водою.

Залишити капусту кваситися на п'ять днів в теплому приміщенні. Протягом усього терміну квашення проколювати дерев'яною палицею капусту до самого дна каструлі, щоб випустити газ. Завдяки цьому не буде неприємного запаху та гіркоти. Готову квашену капусту тримайте в прохолодному приміщенні.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запечена картопля по-турецьки: ця страва вразить в саме серце навіть найбільш розбалуваного гурмана. Картопля за цим рецептом виходить дійсно божественною. Зверху блюдо приваблює запеченою ароматною скоринкою, а всередині - ніжною картоплею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.