Смачну ароматну грудинку можна легко засолити в домашніх умовах. Таке блюдо прекрасно підійде не тільки для свят і стане кращим доповненням до обіду з тарілочкою борщу і часником. Пропонуємо вам простий рецепт, з яким впорається навіть починаюча господиня. Для звичайної засолювання необхідна тільки грудинка, сіль, часник і трохи терпіння.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнт:

  • шматок свинячої грудинĸи;
  • солі;
  • часник.

Спосіб приготування:

Ножем зчищаємо з грудинки можливі смітинки. Прибираємо невеликі кісточки. Робимо розрізи уздовж м'яса до самої шкірки кожні 2-3 сантиметри.

Популярні новини зараз

Потужний вибух на хімзаводі загрожує світу, спалахнуло все: нагадує Чорнобиль

Регіна Тодоренко втратила найріднішого чоловіка в день народження: "Спочивай з миром"

Могилевська зі сльозами звернулася до покійного Чапкіса: "Спасибі за наше весілля"

Чотири дружини Григорія Чапкіса: як виглядали кохані жінки легендарного хореографа

Показати ще

Часник необхідно почистити і розрізати на пластинки. Сіль важливо брати тільки велику.

Грудинку потрібно покласти на чистий клапоть матерії, в який потім її і загорнемо. Розсовуємо розріз на м'ясі, посипаємо сіллю, приліплюємо до однієї зі стінок скибочки часнику. З'єднуємо розріз, відкриваємо наступний – і так до останнього.

Сіллю потрібно натерти і зовнішні сторони нашого шматка, посипати зверху і покласти часник. Любителі гострих страв можуть додати перець або інші приправи і теж додати в розрізи разом з сіллю.

Заончончів, щільно загортаємо в тканину, на 8-12 годин залишаємо на столі в кухні, потім прибираємо на сутĸі в холодильник.

Через добу потрібно вийняти грудинку, розгорнути і перекласти на чисту тканину. Трохи додати солі в разі необхідності і знову загорнути в чисту тканину, відправити в холодильник ще на добу.

Тепер грудинка готова. Можна очистити зайву сіль і подавати до столу. Якщо не з'їли блюдо за один раз, то зберігати його варто в морозилці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ловися велика і маленька, рецепт пряного засолу річкової риби.

Як повідомляв Знай. ua, рецепт гарбузового супу від французького шеф-кухаря.

Також Знай. ua писав, що рецепт макаронної запіканки, яку колись готували в дитсадках.