Холодні закуски з риби досі займають важливе місце на святкових столах та у щоденному меню. Серед них така ніжна і оригінальна страва як "рибні хвостики" - їх готували ще наші бабусі! Для цього потрібно лише начинити вафельні стаканчики ніжним рибним фаршем упереміш з рисом. Підійде будь-яка рибна консерва, але чим вища її якість, тим смачнішою вийде рибна закуска.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Сардина в олії - 450 г
  • Рис - 200 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Соняшникова олія - на свій смак
  • Сіль - на свій смак
  • Чорний перець (мелений) - на свій смак
  • Вафельні конуси - на свій смак
  • Майонез - 3 ст. л.

Закуска "Рибні хвостики", фото: кадр з відео
Закуска "Рибні хвостики", фото: кадр з відео

Закуска "Рибні хвостики", фото: кадр з відео
Закуска "Рибні хвостики", фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Галина Полякова розповіла, яким за життя був депутат Антон Поляков

200 гривень за сало, і нова ціна на соняшникову олію: улюблені продукти українців знову б'ють антирекорди, в чому причина

Зрада, маленька донька і дорослі розваги: що відомо про обранця Злати Огнєвіч на "Холостячці" Андрія Задворного

"Було нудно": жінка встановила дивний рекорд, переспавши з 919 чоловіками за 7.5 годин

Показати ще

Закуска "Рибні хвостики", фото: кадр з відео
Закуска "Рибні хвостики", фото: кадр з відео

Приготування:

Відварити рис. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на рослинній олії до золотистого відтінку. Рибу разом з розсолом (соком, маслом) розімніть виделкою. Додайте до неї остиглі цибулю і рис, перемішайте до однорідності, посоліть і поперчіть на свій смак.

Зазвичай риба в консервах вже приправлена, але рис з цибулею розбавлять смак і спецій може бути вже недостатньо.

Збийте два яйця. Вафельні конуси нафаршируйте начинкою і дайте їм трошки розм'якнути - для цього знадобиться буквально кілька хвилин. Кожен конус умочіть в яйце і викладіть на розігріту сковорідку з олією.

Обсмажуйте закуску до золотистого кольору з кожного боку і викладайте на тарілку. Дайте "рибним хвостикам" трохи охолонути в холодильнику, а потім подавайте закуску до столу. Страву подають виключно у холодному вигляді.

Закуска "Рибні хвостики", фото: кадр з відео
Закуска "Рибні хвостики", фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі. Такі цукерки шалено смачні, проте калорійні. В одній шоколадній цукерці з арахісовою пастою міститься близько 90 ккал.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.