Ведуча програми "Ревізор" на Новому каналі Юлія Панкова перші кроки в кулінарії робила з бабусею на кухні. А потім продовжила вдосконалювати свої вміння в київських ресторанах. Цього разу дівчина поділилася рецептом свого фірмового десерту "Естерхазі".

"Цей торт легко відрізнити від інших за візерунком на глазурі. Вона з помадки, візерунок з шоколаду, а ще в десерті є абрикосовий конфітюр і мигдаль. Виходить ніжно і солодко, а конфітюр доповнює всю картину кислинкою", - розповіла Панкова.

Інгредієнти:

250 г – мигдального борошна

325 г – яєчних білків

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

750 г – цукру

300 мл – молока

10 г – ванільного цукру

30 г – яєчних жовтків

375 г – вершкового масла

80 г – мигдальної пасти

30 мл – кіршу (вишневої горілки)

15 г – кукурудзяного крохмалю

20 г – пшеничного борошна

1 ч. л. – лимонного соку

100 г – абрикосового конфітюру

20 г – какао-порошку

100 г – мигдальних пластівців

Приготування:

1. У сотейник всипте 500 грамів цукру та додайте 150 мл води. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини. Влийте чайну ложку лимонного соку, прокип’ятіть ще хвилину. Потім доведіть до температури 115 градусів, зніміть з вогню, перелийте сироп у чистий посуд і дайте охолонути до 40-50 градусів.

2. Остиглий сироп збийте дерев'яною ложкою, це займе від 15 до 30 хвилин. За цей час сироп має побіліти та трохи загуснути. Накрийте його плівкою і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.

3. Білки для коржів бажано зістарити. Накрийте їх плівкою і залиште на ніч при кімнатній температурі. Потім збийте до м'яких піків. Продовжуючи збивати, всипте до них цукор тонкою цівкою і збийте до жорстких піків.

4. Додайте до білків просіяне мигдальне борошно і акуратно перемішайте. Перекладіть тісто в кондитерський мішок.

5. На пекарській папір викладіть тісто у формі круглих коржів. Має вийти 6 штук діаметром 23 см. Присипте їх цукровою пудрою та залиште на 10 хвилин. Потім ще раз присипте пудрою і поставте в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25 хвилин. Готові коржі остудіть до кімнатної температури.

6. Налийте в сотейник 250 мл молока, додайте 75 грамів цукру та 10 грамів ванільного цукру. Доведіть усе разом до кипіння.

7. Окремо злегка збийте молоко, що залишилося, з жовтками, додайте пшеничне борошно та крохмаль і перемішайте до однорідної маси.

8. Не перестаючи збивати, влийте гаряче молоко до жовткової маси, потім все це перелийте назад у сотейник. Поставте на повільний вогонь і помішуйте вінчиком, поки маса не загусне. В жодному разі не давайте крему кипіти.

9. Одержаний крем перекладіть у чашу міксера і збивайте на середній швидкості, поки він не охолоне до кімнатної температури. Це займе 10-15 хвилин.

10. Поступово додайте вершкове масло, продовжуючи збивати, потім додайте нугу та кірш.

11. Кожен корж вкрийте кремом. Верхній покладіть гладеньким боком догори й не змащуйте його кремом. Трохи притисніть торт, розподіліть крем по боках.

12. Обсипте мигдалем боки торта й відправте в холодильник на годину.

13. Невелику частину цукрової помадки змішайте з какао і перекладіть у кондитерський мішок. Білою помадкою вкрийте верх торта, намалюйте на ній кола шоколадною помадкою і швидко проведіть по ним шпажкою або зубочисткою, щоб вийшов малюнок, що нагадує павутину. Готовий торт поставте на ніч у холодильник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, рататуй від Юлії Панкової: буде ідеально, і навіть щур у помічники не потрібен.

Як повідомляв портал Знай.uа, Панкова поділилася рецептом салату з кабачків на зиму.

Також портал Знай.uа писав, що Юлія Панкова дала поради українкам про нерозділене кохання.