Мало хто знає, що такий звичний нам рис ще й дуже корисний. То ж каша, приготована з нього, порадує не лише смаком, а й неабиякою користю для організму. Коричневий рис має більше переваг, ніж всі інші, адже зберігає 80% поживних речовин.

Читайте Знай в Google News!

У рисі, крім значного вмісту вуглеводів, які є джерелом енергії та підтримкою для м'язів, містяться вітаміни групи в, такі як вітамін В1 (тіамін), вітамін В2 (рибофлавін), вітамін В3 (нікотинова кислота), вітамін В6, а також вісім життєво важливих для організму амінокислот.

Рис, фото: кадр з відео
Рис, фото: кадр з відео

Крім вуглеводів рис містить і білки, але при цьому не містить клейковини і тому підходить для тих, хто не вживає в їжу продукти, що містять глютен.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також у рисі міститься речовина лецитин, що стимулює діяльність головного мозку і гамма-аміномасляна кислота, що нормалізує артеріальний тиск.

Відповідно рис покращує пам'ять, зміцнює серцево-судинну систему, знижує рівень шкідливого холестерину.

Рис, фото: кадр з відео
Рис, фото: кадр з відео

Рисова запіканка з бананами

Інгредієнти:

  • рис — 100 г
  • банан — 2 штуки
  • вершкове масло — 10 г
  • молоко — 200 мл
  • бананові чипси — 50 г
  • мускатний горіх — щіпка.
Приготування:

Рис промийте, залийте водою в пропорції 1:3 і поставте на вогонь. Додайте молоко і варіть до повної готовності. Візьміть стиглі банани, можна злегка перезрілі. Тверді для рецепта не підійдуть. Розімніть вилкою або подрібніть блендером в пюре.

Керамічну форму або будь-яку місткість для запікання змастіть вершковим маслом. Бананове пюре змішайте з рисовою кашею, додайте шматочки бананів. Розрівняйте все за формою.
Прикрасьте банановими чипсами і присипте меленим мускатним горіхом. При температурі 200 градусів випікайте солодку запіканку з рису в духовці 15-20 хвилин.

Рисова запіканка з бананами, фото: кадр з відео
Рисова запіканка з бананами, фото: кадр з відео

Солодка гарбузова каша на молоці в мультиварці

Інгредієнти:

  • 300 мл молока
  • 300 грамів очищеного та нарізаного кубиками гарбуза
  • 1 склянка рису
  • 200 мл води
  • 70-100 грамів вершкового масла
  • Сіль та цукор на свій смак
Приготування:

Нарізаний кубиками гарбуз помістіть в чашу мультиварки, посипте цукром, перемішайте та відставте на 10 хвилин. Молоко і воду закип'ятіть окремо. Рис промийте і залийте на 10 хвилин окропом, злийте воду.
Вершкове масло наріжте кубиками і покладіть в чашу мультиварки. Залийте в чашу молоко і окріп, закрийте кришку мультиварки. Тепер поставте мультиварку у відповідний режим, та чекайте, поки каша буде готова. Через 40-60 хвилин (залежить від мультиварки) кашу можна подавати на стіл.

Солодка гарбузова каша, фото: кадр з відео
Солодка гарбузова каша, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь