Що приготувати з картоплі швидко і смачно? Деруни - звична справа для всіх українських господинь.

В Україні деруни настільки популярні, що кожного року в Коростені проходить фестиваль, присвячений цій страві. Є безліч способів приготування картопляних оладок і способів їх подачі. Ми пропонуємо один із них - просто із "бабусиної скрині".

За цим рецептом деруни вийдуть досить пишними, вони добре триматимуть форму, а головне - відірвати ваших домашніх від них буде важко.

Інгредієнти

1 кг картоплі
1-2 ст. ложки сметани
2 цибулини
2 яйця
1,5 ст. л. крохмалю
сіль і перець на свій смак
рослинна олія для смаження

Приготування

Третю частину картоплі зваріть, як на пюре. Іншу натріть на дрібній тертці.

терта картопля, фото: Depositphotos
терта картопля, фото: Depositphotos

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Натерту картоплю необхідно відтиснути через марлю, щоб позбутися від зайвої вологи.

відтиснути картоплю, фото: Depositphotos
відтиснути картоплю, фото: Depositphotos

Додайте в неї натерту на тій же тертці цибулю, посоліть та поперчіть.


Яйця розділіть на жовтки і білки. Збийте білки та жовтки окремо.

розділіть жовтки і білки, фото: Depositphotos
розділіть жовтки і білки, фото: Depositphotos

Змішайте разом терту картоплю і пюре, крохмаль, сметану і збиті яйця.

рецепт дерунів, фото: Depositphotos
рецепт дерунів, фото: Depositphotos

Добре вимісити картопляне тісто. Надайте йому форму круглої котлетки та смажте у великій кількості олії. Вона повинно доходити до середини дерунів. Перевертайте, коли низ прожариться, двома вилками.

смажити в олії, фото: Depositphotos
смажити в олії, фото: Depositphotos

Можна урізноманітнити рецепт начинками з грибів з цибулею, сиру із зеленню, яєць і зеленої цибулі. А замість борошна спробувати додати манку. Вона дає пишність.

деруни, фото: Depositphotos
деруни, фото: Depositphotos

На стіл подавайте гарячими зі сметаною або домашнім соусом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами

Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці

Також Знай.ua писав, що приготувати з буряка і чим він корисний